Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.10.2018 - 11:13  //  aktualizácia: 19.10.2018 - 14:43  //  zobrazené: 3224

Uctili sme si starších

Viac ako 200 usmiatych a pozitívne naladených oslávencov naplnilo estrádnu sálu domu kultúry v Šali. Štvrtková celomestská oslava Mesiaca úcty k starším patrila im – našim babičkám, deduškom, ktorí vždy majú pre nás ostatných, uponáhľaných, pekné slovo a čas na to, aby pomohli.

Celomestské oslavy Mesiaca úcty k starším sa konali v Šali po štvrtýkrát. „Dnešný dôchodca nesedí na šamlíku pred domom, ale premýšľa nad tým, v akom športe by sa realizoval, kam by išiel na výlet. Chce spoznávať, chce sa učiť. Denné centrá seniorov v Šali dosahujú svoje maximum – aj z hľadiska počtu členov, aj aktivít. Športové, kultúrne podujatia, výlety, výstavy vlastných diel, ručné práce, neskutočné veci,“ prihováral sa primátor Jozef Belický seniorom a po týchto slovách pozval vedúcich jednotlivých združení a skupín na pódium. Za ich snahu viesť tieto skupiny sa im poďakoval kyticou.

„Máme tri denné centrá, jednotu dôchodcov, združenia hendikepovaných, úniu slabozrakých a nevidiacich, klub nepočujúcich. Pre tých, ktorí sa už nevládzu o seba postarať, máme dva domovy dôchodcov. Aj tam máme snahu ponúkať služby, ktoré majú aj nadstavbu, nie len strechu nad hlavou a jedlo ponúkajú. To je záruka toho, že nikto nemusí zostať sám. Ponúkame seniorom priestor na to, aby skúsili, naučili sa nové veci. Som nadšení, že všetky tieto príležitosti využívate,“ zhodnotil primátor.

Po krásnych slovách a slzičkách v očiach oslávencov prišiel rad na poriadnu zábavu. Hlavnou hviezdou programu bola známa a obľúbená speváčka Marcela Laiferová. Počas jej známych hitov sa oslávenci poriadne odviazali a svoj deň si naplno užívali. Mnohí si vzácne vystúpenie fotili a nakrúcali na mobilný telefón. Nasledovala autogramiáda a fotenie sa s hviezdou. Tanečný parket sa zaplnil do posledného miesta, keď nastúpila známa dvojica z denného centra č. 1 Duo Seniors – Ondrej Miťko a Jarko Hambálek. Keď už bolo na tanečnom parkete miesta málo, seniori tancovali priamo pod pódiom. K svojmu sviatku dostali aj malý-milý darček – malinový sirup so šalianskym veršíkom, kvietok a ovocie na zdravie. Spevácke zbory troch denných centier sa potešili finančnému príspevku na nákup nových blúzok. Symbolický poukaz im odovzdali poslanci.

„Želám vám, aby ste mali pevné zdravie, aby ste boli naďalej oporou svojim blízkym, priateľom, aby nikto v tomto meste nemusel zostať sám. Prajem vám, aby ste sa mohli naďalej realizovať vo vašich kluboch, aby ste ukázali to najlepšie, čo vo váš je. Aby ste naďalej boli príkladom pre všetkých. Sme na vás právom hrdí,“ zaželal im primátor.

 

(ek)