Domov   >  Kino
publikované: 23.09.2019 - 10:16  //  aktualizácia: 23.09.2019 - 12:01  //  zobrazené: 1820

Týždeň v znamení slovenskej tvorby!

Posledný septembrový týždeň sa bude v našom kine niesť najmä v znamení slovenskej tvorby!! 
Je naozaj z čoho vyberať a na svoje si prídu asi všetci! 

 

FK: NECH JE SVETLO
25. 9. 2019 - 20:00

Film budú mať šaliansky diváci možnosť vidieť už o deň skôr ako je jeho slovenská distribučná premiéra vďaka Asociácii slovenských filmových klubov a Projektu 100.
Príbeh otca, ktorého syn je členom polovojenskej mládežníckej skupiny. Všetko sa zvrtne, keď sa chlapec zapletie do šikanovania a usmrtenia spolužiaka.
Milan (40) má tri deti a aby zabezpečil svoju rodinu, chodí pracovať do Nemecka. Počas návštevy doma cez Vianoce zistí, že jeho najstarší syn Adam je členom polovojenskej mládežníckej skupiny. Chlapec je zapletený do šikanovania a usmrtenia spolužiaka. Otec sa rozhoduje, čo by mal spraviť. Spolu s manželkou Zuzkou pri tom začnú zisťovať skutočnú pravdu o svojom synovi, o svojej rodine, o sebe samých a aj o spoločenstve okolo seba. 
Milan Ondrík získal za úlohu v tomto filme Krištáľové krídlo z tohtoročného Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. 
+ o výhodách členstva vo Filmovom klube sa dočítate tu: https://sala.sk/clanok/vyhody-filmoveho-klubu.
Trailer k filmu:

 

POMAĽOVANÉ VTÁČA 
26. 9. 2019 - 20:00

Sugestívna a znepokojivá metafora o tom, ako vojna plodí zlo, ktoré sa v človeku objavuje a ostáva bez ohľadu na to, kto na akej strane barikády stojí. Zasahuje všetko a všetkých bez rozdielu. Čierno-biela snímka nakrútená na 35mm film hovorí o bezprostrednom vzťahu medzi hrôzou a krutosťou na jednej strane a nevinnosťou a láskou na strane druhej. Príbeh desaťročného chlapca, ktorého rodičia posielajú k tete na ukrajinský vidiek, aby ho tým ochránili pred nástrahami vojny. Teta však nečakane umiera a chlapec sa musí vydať na cestu a pretĺkať sa cudzím a nepriateľským svetom, v ktorom platia len miestne pravidlá, predsudky a povery. Kvôli svojej odlišnosti sa stretáva so strachom, opovrhnutím a krutosťou na strane vojakov, ruských i nemeckých. Snahu o fyzické prežite po vojne však strieda iný boj. Boj o jeho dušu a o jeho budúcnosť. Film podľa svetového bestselleru Jerzyho Kośinského. Pomaľované vtáča je tretím celovečerným filmom, pod ktorým je podpísaný Václav Marhoul ako scenárista, režisér a producent. Jeho predchádzajúce filmy Mazaný Filip (2003) a Tobruk (2008). Hlavnú detskú postavu stvárnil talentovaný Petr Kotlár. Film disponuje medzinárodným hereckým obsadením na čele so svetovými hviezdami, akými sú Harvey Keitel a Stellan Skarsgård, Udo Kier, Julian Sands a Barry Pepper. Z českých hercov sa na plátne predstaví Jitka Čvančarová, Petr Vaněk, Pavel Kříž, Radim Fiala, Michaela Doležalová, zo slovenských Martin Nahálka a Júlia Valentová.
Film mal svetovú premiéru v hlavnej súťaži 76. ročníka prestížneho MFF v Benátkach, čo je pre česko-slovenskú kinematografiu historický úspech. Český ani slovenský film sa tam neobjavil dlhých 30 rokov.
Trailer k filmu: 

 

WEBSTEROVCI 2: ZO ŽIVOTA PAVÚKOV (vstupné: 4€)
27. 9. 2019 - 18:00

Pavúčia rodinka Websterovcov je späť! Spoznajte ich nové príbehy, ktoré ste ešte nevideli. V pásme zo šiestich nových príbehov Websterovcov objavíme nielen pevnosť pavúčieho vlákna, ale najmä skutočnú silu rodiny, ktorú spája. A budú aj karamelové muchy!
Trailer k filmu:

 

CASINO.$K
27., 28. 9. 2019 - 20:00

Nový slovenský film z prostredia, kde ide v prvom rade o peniaze - alebo žeby nie tak celkom? Ústrednou témou filmu nie je zobrazovať len príbehy, ktoré sa viažu k priestoru kasína, hazardu, hráčov pokeru, ale aj príbehy vonkajšieho sveta – hra ako životný pocit daný človeku od narodenia. Hra a všetky jej podoby. Hra v priestore kasína je hrou samou osebe. Je podstatou zábavy a relaxu, ale aj pocitu hazardu. Svet „za múrmi“, vonkajší svet, a teda aj politika, je svetom ešte väčších hier.
Život je jediná hra, ktorú si nevyberáš sám! 
Trailer k filmu:

 

ANGRY BIRDS VO FILME 2
28. 9. 2019 - 18:00

Okrem vtáčieho Píplandu a sveta ich úhlavných nepriateľov Krochkáčov existuje aj záhadný tretí ostrov, ktorého obyvatelia predstavujú pre všetkých novú hrozbu. Ak sa chcú ochrániť, musia sa odvekí súperi spojiť a spolupracovať. Z najhorších nepriateľov je tak ešte horší tím...
Trailer k filmu:

 

RAMBO: POSLEDNÁ KRV
29. 9. 2019 - 20:00

Ešte raz, naposledy a osudovo prichádza do kín John Rambo v podaní Sylvestra Stalloneho. Piatym dielom Rambo: Posledná krv uzavrie takmer štyridsať rokov dlhý príbeh legendárnej akčnej postavy. Po neľútostných bojoch v džungli a púšti sa dej zavŕši tam, kde sa v snímke Prvá krv začal. Doma v Amerike. Nakoniec ho aj tu doženie minulosť. Rambo bude nútený oprášiť svoje schopnosti a vydať sa na cestu krvavej pomsty. John Rambo sa konečne vrátil domov. Usadil sa na ranči v Arizone a démonov zo svojej zabijackej minulosti sa snaží vyhnať pokojným životom kovboja v americkom zapadákove. Nájde si aj niekoľko ľudí, ktorých má rád a na ktorých mu záleží. Má šancu dosiahnuť vnútorný pokoj. A práve obyčajný pocit, že má konečne pre čo žiť, ho neľútostne vráti tam, odkiaľ sa snaží utiecť. Do sveta zabíjania. Dcéra jeho dávneho priateľa totiž nedbá na výstrahy a vydá sa za hranice do Mexika, kde ju unesie miestna mafia. Únosy dievčat na nútenú prostitúciu robia zločinci v Mexiku bežne, v tomto prípade však majú obrovskú smolu. „Ide k vám smrť a neexistuje nič na svete, čo by vám pomohlo zastaviť ju,“ hovorí John Rambo pokojne a s rozmyslom smerom ku gangu mexického drogového kartelu. Každý, kto o Rambovi niekedy počul, vie, že nie je dôvod neveriť mu. Boh pozná zľutovanie, John nie. Prvýkrát s krátkymi vlasmi, prvýkrát bez čelenky, prvýkrát u seba doma, prvýkrát unavený. Zato stále s lukom a ikonickým nožom. Kruh sa uzatvára. John Wick a ďalší zabijaci dneška sú síce elegantní a cool. Ale toto je Rambo, ktorý aj na zemi dokáže rozpútať peklo. Prvé zábery z filmu, ktoré Sylvester Stallone osobne predstavil na festivale v Cannes, vzbudili veľké očakávania. Atmosféra, boj s vlastnou minulosťou a dôraz na samotnú postavu sľubujú skutočne dôstojnú rozlúčku s filmovou sériou a postavou, ktorá sa stala skoro synonymom žánru akčného filmu. Vďaka vykresleniu zlomeného zabijaka, ktorý stratil svoju silu, sa viacero ľudí nebojí porovnávať posledného Ramba s nadšene prijatým Loganom. Logická otázka teda znie: Zostane John Rambo nažive aj potom, ako bude preliata posledná krv?
Trailer k filmu:

 

Viac informácií o programe a vstupenkách na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!