Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 20.04.2018 - 13:07  //  aktualizácia: 23.04.2018 - 08:18  //  zobrazené: 1306

Tréning pred bojom o Pohár Karola Poláka

Vo štvrtok sa zo šalianskeho futbalového ihriska ozýval detský smiech. O športovo-zábavný program detí z detských domovov sa postaral miestny futbalový klub. Konal sa tu festival a Pohár Karola Poláka.

Podujatie začal organizovať pred 14-timi rokmi samotný legendárny športový komentátor Karol Polák. Teraz v tom pokračujú OZ Múdry pes a Slovenský futbalový zväz a ústredie práce a sociálnych vecí. Cieľom športovo-zábavného podujatia je spojiť deti z domovov. „Zúčastňuje sa okolo 50 detských domovov, čiže vyše 500 detí a tento rok sme sa rozhodli, že urobíme prológ tejto súťaže - začína sa vlastne týmito tréningami, kde deti získajú základné návyky, ovládanie lopty a podobne,“ opisuje organizátor. Práve takéto tréningové stretnutie sa konalo v Šali. Tréneri dali deťom poriadne zabrať, no nechýbala ani zábava a smiech. Deti prišla pozdraviť aj viceprimátorka Šale Danica Lehocká. Patrí jej veľká vďaka aj za spoluorganizovanie akcie. Podujatie finančne podporilo aj mesto Šaľa. Zástupkyňa primátora neprišla za deťmi s prázdnymi rukami. Priniesla magnetky a perá. „Nie všetky deti majú to šťastie, že majú kompletnú rodinu a zázemie. Každý v živote máme štartovaciu čiaru inú, ale o to vzácnejšie je, keď tieto deti prídu, bojujú a dokazujú, čo všetko dokážu nielen v športe, ale aj v živote. Ja som naozaj hrdá, že mesto Šaľa mohlo podporiť toto podujatie,“ dodala Lehocká.

Cieľom postupovej súťaže je dostať sa do Štrby na finále a získať Pohár Karola Poláka. V Šali si deti užili kopec zábavy. Okrem prípravných tréningov sa pofotili aj s maskotom, ktorý sa pod maskou lopty poriadne zapotil.

 

(ek)

  • Danica Lehocká s dvoma deťmi