Domov   >  Projekty EÚ
publikované: 06.12.2016 - 12:59  //  aktualizácia: 06.12.2016 - 13:00  //  zobrazené: 5010

Telocvične 2016

 

Názov projektu

„ Telocvične“

Číslo zmluvy

  • bez zmluvy

Program

Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR - rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy formou dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby nových telocviční a na vybavenie telocviční na rok 2016

Financovaný z

ŠR, prijaté prostriedky Ministerstva vnútra SR

Prijímateľ

Mesto Šaľa

Možnosť použitia  a vyúčtovania dotácie

 

Pre bežné výdavky

31.12.2016

Pre kapitálové výdavky

31.08.2017

Schválená dotácia

50 000 EUR kapitáloví výdavky, 3500 EUR bežné výdavky

Celkové výdavky po zrealizovaní

Stavebná časť: 67447,27 EUR

Vybavenie: 4300 EUR

Dodávateľ:

Stavebná časť  - Bautech  Šaľa s.r.o.

Vybavenie: Krimar s.r.o., Havířov

Obsah projektu

Rozvojový projekt č. 1: Základná škola Ľudovíta Štúra, Pionierska 4, Šaľa,

Výška pridelených finančných prostriedkov ministerstvom na KV v €: 50.000

Spoluúčasť žiadateľa na KV v €: 12.000

Výška pridelených finančných prostriedkov ministerstvom na BV v €: 1.000

Spoluúčasť žiadateľa na BV v €: 100

 

Rozvojový projekt č. 2: Základná škola, Bernolákova 1, Šaľa.

Výška pridelených finančných prostriedkov ministerstvom na BV v €: 1.000

Spoluúčasť žiadateľa na BV v €: 100

 

Rozvojový projekt č. 3: Základná škola Jozefa Cígera Hronského, Krátka 2, Šaľa,

Výška pridelených finančných prostriedkov ministerstvom na BV v €: 1.500

Spoluúčasť žiadateľa na BV v €: 150

 

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky začiatkom roka 2016 vyčlenilo finančné prostriedky na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy formou dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby nových telocviční a na vybavenie telocviční na rok 2016.

Mesto Šaľa uspelo v rámci danej výzvy s rozvojovým projektom rekonštrukcie telocvične Základnej školy Ľ. Štúra a nákupu vybavenia pre ZŠ Ľ. Štúra, ZŠ Bernolákova, ZŠ J.C. Hronského. Získalo tak dotáciu vo výške 50.000 EUR na rekonštrukciu a 3500 EUR na vybavenie telocviční. Spolufinancovanie z rozpočtu mesta bolo vyše 20.000 EUR.

Základnej škole na Bernolákovej ulici bolo doplnené športové vybavenie a telovýchovné náradie pre výučbu telesnej výchovy najmä pre basketbal, volejbal, stolný tenis, hokejbal a florbal. Žiakom pribudli basketbalové lopty 5x, volejbalové lopty 3x, kriketové loptičky gum.10x, volejbalová sieť s lankom, meracie pásmo, stolnotenisový stôl so sieťkou, rakety 2páry, loptičky, bránky na hokejbal, sieťka na florbal, florbalové hokejky 15ks.

Základná škola Jozefa Cígera Hronského potrebovala doplniť športové vybavenie a  náradie pre výučbu telesnej výchovy najmä pre gymnastiku, basketbal a atletiku. V škole pribudol nový odrazový mostík, žinenky 4 ks, bránky 2 ks, kruhy.

V Základnej škole Ľ. Štúra bola realizovaná rekonštrukcia ústredného kúrenia a vykurovacích telies  a  rekonštrukcia sociálnych zariadení, zdravotechniky a inžinierskych sieti. Cieľom projektu bolo odstrániť nevyhovujúci stav, ktorý vznikol počas dlhoročnej prevádzky zariadenia a zníženie spotreby energie na vykurovanie, zamedzenie vzniku hygienických nedostatkov (povrchové kondenzácie a plesne) prostredníctvom celkovej rekonštrukcie sociálnych zariadení. V rámci vybavenia tejto telocvične pribudli: nová švédska debna 6-dielna kónická, gymnastická koza na preskok s nastaviteľnou výškou, odrazový mostík s poťahom, medicinbal - plná lopta – 3 kg, švédska lavička  s úchytkami  2 kusy. 

Týmto projektom mesto za pomoci dotácie zo ŠR prispelo k zlepšeniu podmienok telesnej a športovej výchovy detí na základných školách v Šali.

   
     

 

Projekt je spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu SR na rok 2016 z dotácie na podporu rozvoja výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy formou dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby novej telocvične a na vybavenie telocvične na rok 2016.