Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 16.08.2019 - 11:17  //  aktualizácia: 16.08.2019 - 11:23  //  zobrazené: 1694

Tábor s trénerkom si deti užívali i tento rok

Posledný turnus športového a dobrodružného tábora šalianskych detí s trénerkom už pomaly končí. Odlákať deti od počítačov a smartfónov k športovým hrám, sa charizmatickému mladému mužovi Adamovi Rusznákovi opäť podarilo.

Tábor bol rozdelený na doobedňajšie a poobedňajšie aktivity. Deti začínali v ranných hodinách s loptovými a pohybovými hrami, hrali futbal, vybíjanú, hádzanú a rôzne iné hry. ,,Hrali sme futbal, boli sme na preliezačkách,“ doplnila Saška, ktorá si tábor užila aj so svojou sestričkou Soničkou.  Po obede boli aktivity zamerané na rozvíjanie nielen pohybových schopností, ale aj myseľ a rozum. Súčasťou týchto aktivít boli rôzne úlohy, pri ktorých bola potrebná kreativita detí a logické zmýšľanie.

Počas leta boli k dispozícii 3 turnusy, na ktoré bolo možné deti prihlásiť. Na jeden turnus sa mohlo prihlásiť 50 detí. ,,V dostatočnom predstihu sme vypredali všetky termíny, keďže už od marca sa dalo na tieto tábory prihlásiť. Prvé dva týždne prišlo hneď 50 prihlášok, čo sme boli veľmi pozitívne šokovaní a veľmi nás to potešilo. Našťastie každý tábor sa vypredal. Sme tu štyria tréneri. Mám úžasnú partiu trénerov, bez ktorých by to samozrejme nešlo. Som na nich hrdý a pyšný, sme super kolektív, spolu zvládame aj tie náročnejšie a kritickejšie situácie. Robíme to hlavne pre deti,“ uviedol tréner Adam Rusznák.

Deti môžu na tábore ukázať nielen svoj športový talent. ,,Pri jednej z našich hier, som našiel jedného chlapca, ktorý mal 7 rokov a oveľa lepšie počítal ako iné 10 ročné deti. Bolo vidieť, že má talent aj na počítanie, nielen na šport. Takto u deťoch ich talenty pekne rozvíjame,“ informoval tréner Matúš Kochan, ktorý sa športu venuje už odmalička a je učiteľom na ZŠ v Horných Salibách.

Táborov sa zúčastnili deti zo Šale a okolia, vo vekovom rozmedzí 4 až 12 rokov. Mnohé z detí sa s trénerkom stretávajú aj počas roka, kde navštevujú tréningy Adamovej akadémie. Týmito tábormi teda rozhodne nič nekončí. Aktivity sú vyvíjané aj počas školského roka. Ide o celoročný program týchto pohybových a loptových hier. Adamova akadémia pôsobí zatiaľ v šalianskom okrese na 13-tich materských školách a 8–ich základných školách. Dokopy s Adamom trénuje vyše 450 detí.

 

 

(DH)