Domov   >  Kino
publikované: 22.05.2023 - 10:28  //  aktualizácia: 22.05.2023 - 11:17  //  zobrazené: 656

Super Mario Bros. vo filme, Malá morská víla, Rýchlo a zbesilo 10

Tento týždeň sa z dôvodu konania celoslovenskej, divadelnej prehliadky Zlatá priadka premieta len v nedeľu...

 

Nedeľa 15:00 Super Mario Bros. vo filme

Žáner: Animovaný

Súrodenci Mario a Luigi snívajú o tom, že sa im podarí viesť najlepšiu inštalatérsku firmu v New Yorku, čo sa im zatiaľ celkom nedarí. Možno práve preto sú ochotní vrhnúť sa do úloh, ktoré sú zjavne nad ich sily. Ich ochota ísť do toho po hlave sa im nevyplatí v momente, keď vlezú do podozrivo vyzerajúcej obrovskej zelenej rúry a o pár sekúnd neskôr sa už nekontrolovateľne rútia “niekam”. Na druhom konci rúry ich čaká fantastický svet, ktorého obyvatelia práve riešia existenčný problém. Odporný jašter Bowser, kráľ jedného z kráľovstiev, sa rozhodol násilím ovládnuť všetky ostatné kráľovstvá. Konkrétne si vyhliadol Hubové kráľovstvo, ktorého vládkyňu, princeznú Peach, by si rád vzal za ženu. (Cinemart)

 

Nedeľa 17:00 Malá morská víla

Žáner: Rodinný, Fantasy, Dobrodružný

“Malá morská víla” je obľúbený rozprávkový príbeh Ariel, krásnej a temperamentnej mladej morskej víly s túžbou po dobrodružstve od svetoznámeho rozprávkara H. CH. Anderesena. Štúdio Disney v roku 2023 prináša jej úplne novú hranú podobu, ktorú režíruje renomovaný a oceňovaný režisér Rob Marshall. Najmladšia z dcér kráľa Tritona a zároveň najodvážnejšia Ariel sa túži dozvedieť viac o svete mimo oceánu a počas návštevy hladiny sa zamiluje do temperamentného princa Erika. Hoci morské panny majú zakázané komunikovať s ľuďmi, Ariel nasleduje svoje srdce a uzavrie dohodu so zlou morskou čarodejnicou Ursulou, ktorá jej dá šancu zažiť život na súši a spoznať Erika, ale nakoniec ohrozí jej život a korunu a kráľovstvo jej otca kráľa Trittona. Vo filme účinkujú speváčka a herečka Halle Bailey ako Ariel, Jonah Hauer-King ako princ Eric alebo Javier Bardem ako kráľ Tritton. (Cinemart)

 

Nedeľa 20:00 Rýchlo a zbesilo 10- titulky

Žáner: Akcia

Koniec cesty sa začína. Desiaty film ságy Rýchlo a zbesilo, odštartuje záverečné kapitoly jednej z najslávnejších a najpopulárnejších svetových filmových sérií, ktorá je už tri desaťročia na vrchole s rovnakým hereckým obsadením a postavami ako na začiatku. Počas mnohých misií a napriek neprekonateľným prekážkam Dom Toretto (Vin Diesel) a jeho rodina prekonali, a premohli každého nepriateľa, ktorý sa im postavil do cesty. Teraz čelia protivníkovi, ktorý sa vynára z tieňov minulosti, je poháňaný krvnou pomstou, je odhodlaný rozbiť túto rodinu a navždy zničiť všetko a všetkých, ktorých Dom miluje. Vo filme Fast Five z roku 2011 Dom a jeho partia zlikvidovali zákerného brazílskeho drogového kráľa Hernana Reyesa a na moste v Riu De Janeiro mu sťali hlavu. Nevedeli však, že Reyesov syn Dante (Jason Momoa ) bol toho všetkého svedkom a posledných 12 rokov pripravoval plán, ako prinútiť Doma zaplatiť najvyššiu cenu. (Cinemart)

 

Sledujte: 

FB: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/