Domov   >  Kino
publikované: 16.12.2019 - 13:29  //  aktualizácia: 16.12.2019 - 14:30  //  zobrazené: 2270

Star Wars: Vzostup Skywalkera

Čo prináša tento týždeň do nášha kina okrem "starwarsov"? 
Sledujte náš program na http://www.kino.sala.sk a nič vám neujde! 

 

VODA, ČO MA DRŽÍ NAD VODOU
18. 12. 2019 - 20:00

Úsmevno - dramatický príbeh jedného z najväčších slovenských básnikov, predstaviteľa takzvanej stratenej generácie. Autora libreta k muzikálu Kráľ Dávid a mnohých známych piesňových textov, ako napríklad Vráť trochu lásky medzi nás, (Money Factor), Len s ňou (Miro Žbirka), ale hlavne Voda čo ma drží nad vodou (Elán). Básnika, ktorý bol aj človekom a ktorý bol zároveň aj svojim vlastným protikladom. Génia, ktorý jednoducho síce nebol schopný vyrovnávať sa s nástrahami každodennosti, ale už v svojej tridsiatke bol maturitnou otázkou. Človeka číreho, ako diamant, ale zároveň niekedy aj takého ostrého. Film zachytáva obdobie od nástupu na poetickú scénu, ale hlavne posledných sedem rokov jeho búrlivého života. Jeho lásky, nádeje, sklamania, pády a vzostupy a boj so svojimi vnútornými démonmi. Vrcholí práve napísaním textu Voda čo ma drží nad vodou, popisuje autentické okolnosti jeho vzniku i obrovské nádeje, ktoré doň autor vkladal. Textu piesne, ktorej sa on už nedožil a tragicky zahynul pri autohavárii.
Trailer k filmu:

 

STAR WARS: VZOSTUP SKYWALKERA (slovenské titulky)
19., 20., 22. 12. 2019 - 20:00

 

STAR WARS: VZOSTUP SKYWALKERA (slovenský dabing)
20., 21. 12. 2019 - 17:00

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojili sily, aby vzali divákov na epickú výpravu do praďalekej galaxie vo filme Star Wars: Vzostup Skywalkera. V strhujúcom závere Ságy Skywalkerov se zrodia nové legendy a odohraje se konečný boj za slobodu galaxie.
Trailer k filmu:

 

ĽADOVÉ KRÁĽOVSTVO 2
21. 12. 2019 - 15:00

Elsa, Anna, Olaf, Kristoff a Sven v dlhoočakávanom pokračovaní úspešnej animovanej komédie štúdia Disney. Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš mocné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve 2 musí dúfať, že sú dostatočné...
Trailer k filmu:

 

ČIERNE VIANOCE
21. 12. 2019 - 20:00

Úchylný zabijak si vybral vianočné prázdniny ako ideálne obdobie pre vraždenie vysokoškolských študentiek. Avšak emancipačné tendencie nie je možné zastaviť a tak študentky nemajú chuť uspokojiť sa s rolami bezbranných obetí a rozhodnú sa vrátiť úder.
Trailer k filmu:

 

TROLL: PRÍBEH O CHVOSTE
22. 12. 2019 - 16:00

Tvorcovia obľúbeného Shreka a postavičiek z Madagaskaru prichádzajú s novou rozprávkou – Troll: Príbeh o chvoste. Pokojné spolunažívanie v trollskej dedinke je narušené, keď odporný Grimmer premení trollského kráľa Groma na kameň a jeho chvost ukryje v temnom lese. Podľa starodávneho proroctva je jediným trollom, ktorý môže všetko napraviť, jeho syn, princ Trym. Má na to však len 3 dni! Preto sa spolu s kamarátmi vydá na divokú a nebezpečnú výpravu, aby zachránil svojho otca, získal jeho chvost späť a navrátil do kráľovstva pokoj a harmóniu.
Trailer k filmu:

 

LAST CHRISTMAS 
22. 12. 2019 - 18:00

Hviezda z filmu Hry o tróny Emilia Clarke žiari, zabáva a dojíma v romantickej vianočnej komédií Last Christmas. V jej príbehu sa dokonale spája autorský talent herečky a oscarovej scenáristky Emmy Thompson s nadčasovými skladbami Georga Michaela. Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate /Emilia Clarke/ by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. Od čias takých vianočných hitov ako Láska nebeská či Prázdniny tu asi nebol romantický film viac spojený s obdobím svetielok, darčekov a vianočného punču ako práve film Last Christmas. Emma Thompson oprášila dávny nápad svojho priateľa Georga Michaela a napísala scenár na motív jeho večnej vianočnej klasiky Last Christmas. Je možné natočiť film podľa jednej pesničky? Vôbec o tom nepochybujte! Ak máte doma Oscara za najlepší scenár /Rozum a cit/ a na konte veleúspešné Dieťa Bridget Jonesovej, nemáte sa čoho báť. „Nejde o povrchnú romantickú komédiu, ale o chytrý film s vážnymi podtónmi a silnými emóciami. Pôvodne som vianočnú romantiku vôbec nakrúcať nechcel, tento nápad sa však nedal odmietnuť,“ hovorí režisér Paul Feig.
Trailer k filmu:

 

Tešíme sa na vás!