Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 22.07.2019 - 12:56  //  aktualizácia: 22.07.2019 - 13:17  //  zobrazené: 2366

Športový deň mestských policajtov

Dňa 19. júla 2019 sa na rybníku v Žihárci stretli príslušníci šalianskej mestskej polície. Práve na tomto mieste si chceli užiť deň plný relaxu a športu. ,,V spolupráci s kolegami aj s mestom, sme zorganizovali dnešný športový deň. Tento športový deň sme zorganizovali, aby sme si trošku aj oddýchli, zašportovali, lebo šport patrí k práci polícii a tak isto sme to poňali aj ako posilnenie ducha kolektívu a môžeme tu nabiť trošku baterky. Niektorí samozrejme musia aj pracovať, tak ich pozdravujeme,“ doplnil náčelník MsP v Šali Peter Krokavec. Okrem chutného jedla, ktoré bolo cítiť na míle ďaleko sa športovalo v rôznych športoch. ,,Došli sme sem s rodinami, opiecť si nejaké to mäsko, chytiť rybičky a zabaviť sa. Som po nočnej, ale napriek tomu som sem prišla, lebo som vedela, že tu bude dobre. Už máme za sebou volejbal a priniesli sme i petangové gule,“ uviedla príslušníčka MsP v Šali Alena Gállová.

Športový deň si príslušníci mestskej polície užívali pri rybníku v Žihárci, keďže hlavnou športovou aktivitou bolo rybárčenie. Aj práve tento šport prilákal i primátora Šale Jozefa Belického: ,,Rieka Váh je celkom náročná na lovenie rýb a preto sa vybral kľudný tichý rybník v Žihárci. Ja sám som rybár a  na polícii som robil 11 rokov. Som tak rád, že tu môžem byť. Boli to krásne časy, boli to 90. roky, s políciou sme začínali. To budovanie a také tie začiatky sú vždy nádherné,“

Mestská polícia v Šali bola zriadená ako jedna z prvých na Slovensku. Za prvého náčelníka bol v roku 1991 menovaný náš súčasný primátor Jozef Belický. Dnes sú mestskí policajti v Šali každodennou súčasťou a ako naši ochrancovia si aj oni zaslúžili deň, vďaka ktorému načerpali novú energiu.

 

(DH)