Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.01.2019 - 08:10  //  aktualizácia: 11.01.2019 - 10:34  //  zobrazené: 1622

Sobíkov ľudia zničili, ukradli im aj oči

Vianočnú výzdobu sme v decembri rozšírili o krásne prvky - sobíci, sane, snehuliak, svetelná brána so slovenským nápisom sa tešili obrovskej obľube. Napriek tomu sezónu neprežili v úplnom zdraví. Ľudskú neúctu pocítili najmä sobíci a sane.

Po osadení novej výzdoby sme prosili občanov cez všetky informačné kanály, aby si na sane a sobíkov nesadali. Bohužiaľ, im naša výzva zostala ľahostajná.

Sobíci a sane len horko-ťažko prežili sviatky. Skončili s vykrivenými nohami a dokonca aj bez očí. Sobíci pôvodne oči nemali. „My sme im však pridali "gumené oči", aby boli krajšie, pôsobili milšie. Tie o dva dni po osadení niekto odcudzil. Nenechali sme sa odradiť, vyrobili a osadili sme im ďalšie oči. Tie na svojom mieste ostali opäť len pár dní,“ priblížil Miroslav Políček z radnice, ktorý sa o vianočnú výzdobu v meste stará.

Po sviatkoch zostali zamestnanci úradu veľmi smutní a sklamaní. Okrem toho, že sobíkom sa pod ťažkou váhou sadajúcich si ľudí vykrivili nohy, návštevníci poškodili aj káblovanie okolo výzdoby. Zodrala sa aj ozdoba na samotných sobíkoch a najmä na saniach, keďže si naň, aj napriek našej prosbe, ľudia sadali. Upozorňovali sme ľudí, že je nebezpečné sadať si na sobíkov či sane, keďže je tam elektrika. Ľudia odignorovali aj tieto upozornenia. Výzdoba bola pripevnená k zemi, no aj toto pripevnenie bolo ku koncu sviatkov zničené. Klince boli dokonca povytrhané.

Sobíci budú napriek tomu aj v budúcom roku pýchou vianočnej výzdoby. Budú si však vyžadovať údržbu a opravu. Mesto zváži, aké opatrenia prijme na ich ochranu počas budúcoročných sviatkov.

 

(ek)