Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 09.01.2019 - 16:30  //  aktualizácia: 09.01.2019 - 16:35  //  zobrazené: 843

Snehová nádielka aj pre Šaľu

Aj do Šale dorazila omeškaná vianočná atmosféra – tak to vyzerá podľa počasia. Výdatné sneženie dáva zabrať nie len samosprávam, ale aj štátnym cestárom. K odpratávaniu sa pridali v okolí svojich domov aj samotní obyvatelia, za čo im patrí veľká vďaka.

Prístupy ku školám a škôlkam – to je priorita číslo jeden. Potom sa autá s radlicou či posypové vozidlá presúvajú do centra mesta. Následne sa odpratáva sneh z chodníkov a miestnych komunikácií v ostatnej časti mesta, aj mimo hlavných ťahov. Na starosti majú celkovo približne 55 km miestnych ciest a teda dvakrát toľko chodníkov. V utorok bola technika v teréne do neskorých nočných hodín, v stredu ráno nastúpila opäť. „Robíme, čo sa dá. Máme približne 110 km chodníkov na starosti. Snažíme sa, aby boli chodníky upratané aspoň na jednej strane cesty. Niektoré chodníky sú nedostupné pre techniku, keďže tam parkujú autá. Pred rodinnými domami nám pomáhajú ľudia, fungujú tak ako predtým. Sú úžasní a zodpovední. Vedia, že nie je v silách samosprávy odpratať všetky chodníky v meste,“ vyjadril sa primátor Šale Jozef Belický, keď bol v stredu pozrieť situáciu v meste.

Technika bude s bielou perinou bojovať aj dnes do neskorých večerných hodín a odhŕňače budete môcť stretnúť v uliciach mesta opäť ráno.

 

(ek)