Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.02.2019 - 11:27  //  aktualizácia: 22.02.2019 - 12:40  //  zobrazené: 1312

Skrášľovanie lesoparku pokračuje

Po pár teplejších dňoch sa opäť naštartovali pracovné stroje v lesoparku. Mesto pokračuje v skrášľovaní tejto časti mesta.

Časť lesoparku v blízkosti mosta sa podarilo upraviť ešte počas uplynulého leta a jesene. Zo zarasteného, „strašidelného“ lesu sa stalo príjemné miesto na prechádzku. Pribudli tu lavičky, smetné koše, mesto tu umiestnilo ping-pongový stôl a prvky na workout športovanie. Táto časť čaká ešte na úpravu terénu, ktorá si ale vyžaduje suchšie počasie. Pracovníci však nezaháľali a lesopark už počas tohto týždňa ďalej skrášľujú. Pokračujú v prerieďovaní náletových a vysušených drevín a porastov. Les sa „nadýchne“ až po Školskú ulicu. Vďaka preriedeniu bude prechádzka lesom príjemnejšia a určite aj bezpečnejšia. Neskôr pribudnú ďalšie lavičky, smetné koše a herné prvky aj v tejto časti lesíku.

Zo zahusteného lesoparku sa pomaly stane prímestský park vďaka snahe mesta. Ešte v minulom roku sa radnici podarilo získať do dlhodobého prenájmu šaliansky lesoparku v tzv. medzihrádzovom priestore. Cieľom je zo zahusteného lesu vytvoriť miesto na oddych pre obyvateľov a návštevníkov mesta.

 

(ek)