Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 21.04.2017 - 12:04  //  aktualizácia: 21.04.2017 - 13:50  //  zobrazené: 5718

Škôlkári „Do práce na bicykli“

Aj škôlkári chodia „Do práce na bicykli“

Tohtoročný ročník celoslovenskej súťaže „Do práce na bicykli“ je k dispozícii aj pre deti do 15 rokov, za splnenia určitých podmienok. Milé učiteľky, učitelia, zapojte do súťaže aj deti z Vašej triedy.

Účasť detí z materských škôl bola prekonzultovaná s národným cyklokoordinátorom projektu „Do práce na bicykli“ - s pánom Peter Klučkom z Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky a s pani Andreou Štulajterovou, štatutárnou zástupkyňou Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica. Za deti, ktoré do zahájenia kampane, t.j. 1. mája 2017 nedosiahli vek 15 rokov, zodpovedá ich rodič, prípadne poručník. Ten je povinný rešpektovať podmienky súťaže a vysloviť súhlas s účasťou svojej ratolesti v súťaži.

Registrujte deti z Vašej materskej školy ešte dnes na www.dopracenabicykli.eu. Registrácia tímov je možná do 5. mája 2017. Podujatia sa môžu zúčastniť tímy detí z rovnakej školy. Každý tím musí mať minimálne 2 členov, najviac však 4.

Štatút súťaže je zverejnený na webovej stránke www.mindop.sk (v záložke Doprava – Cyklistická doprava a cykloturistika), ako aj na webovej stránke súťaže www.dopracenabicykli.eu.

Novinkou tohtoročnej súťaže je Tvár kampane Peter Sagan, ktorý je nepochybne silnou motiváciou a vzorom pre mnohé z detičiek. Súťažou naučíte deti zdravému životnému štýlu, pomôžete ich kondícii a v neposlednom rade aj životnému prostrediu.

 

__________________________________________________________________________________

 

Obrovskou motiváciou pre ostatných sú detičky z MŠ 8. mája v Šali, ktoré dnes 21. apríla 2017 napriek chladnému počasiu vytiahli svoje bicykle, kolobežky, odrážadlá a prišli na nich do škôlky. Ich premiéry pred oficálnym zahájením súťaže v máji sme sa zúčastnili aj my s naším fotoaparátom.

V zahanbení nezostali ani mladší súrodenci škôlkárov, ktorí ich do škôlky prišli odprevadiť rovnako na malých motorkách - odrážadlách. Po spoločnom fotení pred materskou školou sa deti odobrali do svojich tried, kde si s nimi pani učiteľky hravou formou prešli všetky súčasti bicykla, pýtali sa na ich skúsenosti a učili ich bezpečnosti pri jazde.

V rámci spustenia tohto výnimočného projektu pre deti sme vyspovedali aj hlavnú iniciátorku - riaditeľku MŠ 8. mája PaedDr. Žanetu  Gužíkovú (zároveň predsedníčka Spoločnosti pre predškolskú výchovu, región Šaľa). Podrobnejšie informácie nájdete v priloženom interview.

Materská škola má v súčasnosti zaregistrovaných 10 tímov, z toho je až 8 tímov z radov detí. Všetky detičky odkazujú, aby sa k nim pridalo čo najviac kamarátov. Ich obrovské nadšenie je vidno na priložených fotografiách. Riaditelia a učitelia, zapojte svoju materskú školu do kampane aj vy. Milí rodičia, podporte vo Vašich deťoch vzťah k zdravému životnému štýlu.

 

(alx)

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

Prílohy