Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 10.11.2019 - 15:44  //  aktualizácia: 10.11.2019 - 16:13  //  zobrazené: 2335

Šípkarský turnaj nepočujúcich

Ani handicap ich neodrádza od toho, aby si život užívali naplno a zapájali sa do rôznych aktivít. Reč je o nepočujúcich, ktorí sa v sobotu zúčastnili Šípkarského turnaja v našom meste.

Asociácia nepočujúcich Slovenska - Centrum nepočujúcich Šaľa v spolupráci s mestom Šaľa organizovali už 11. ročník Šípkarského turnaja nepočujúcich. Turnaj sa odohrával v priestoroch KS Večierka, kde sa stretlo takmer 70 nepočujúcich hráčov z miest Nitra, Nové Zámky, Komárno, Levice, Zlaté Moravce, Topoľčany a Šaľa.

Podporiť hráčov prišiel aj primátor mesta Jozef Belický, ktorý všetkým prítomným zaželal veľa šťastia a okrem pozitívnej energie im odovzdal aj sladké koláčiky a darčeky od mesta Šaľa. Prítomní hráči boli návštevou primátora veľmi nadšení a neváhali sa ho pýtať na akékoľvek otázky, na ktoré im veľmi rád odpovedal prostredníctvom prítomnej tlmočníčky. Následne sa šípok chopil i samotný primátor mesta, ktorý taktiež ukázal celkom slušný výkon. Víťazné poháre si nakoniec ale odniesli traja najlepší muži a tri najlepšie ženy. Gratulujeme nielen víťazom, ale aj všetkým zúčastneným, nakoľko hlavným cieľom tohto podujatia bolo vidieť úsmev na tvári každého jedného hráča.

Asociácia nepočujúcich Slovenska je dobrovoľné občianske združenie humanitného a charitatívneho charakteru, tvorené samotnými osobami s postihnutím sluchu, ktoré sa zaoberá životom nepočujúcich, jeho problémami, pomocou pri hľadaní riešení problémov, poradenskou činnosťou a mnohými ďalšími aktivitami a činnosťami. Asociáciu tvoria jednotlivé Centrá nepočujúcich, nachádzajúce sa v konkrétnych mestách po Slovensku, ktoré vykonávajú svoju činnosť. Jedno takéto centrum sa nachádza aj v Šali a jeho predsedníčkou je Edita Jaššová. Mesto sa aj týmto ľuďom snaží neustále pomáhať a podporovať ich vo svojich aktivitách.

(DH)