Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 10.07.2019 - 08:43  //  aktualizácia: 10.07.2019 - 08:48  //  zobrazené: 3140

Šaliansky futbal s novým lodivodom

Po ukončení majstrovského ročníka III. futbalovej ligy 2018/2019 poďakovalo vedenie FK Slovan Duslo Šaľa trénerovi seniorov Mariánovi Ďatkovi za odvedenú prácu a od začiatku prípravného obdobia na ďalší ročník tretej ligy 2019/2020 zasadol na trénerskú lavičku v Dusle Šaľa nový kormidelník,  41 ročný Andrej Štellár.

Andrej Štellár počas svojej bohatej hráčskej činnosti aktívne pôsobil vo viacerých futbalových kluboch. V mládežníckych rokoch hrával v Dukle Banská Bystrica,  s ktorou sa stal majstrom republiky a bol aj slovenským reprezentantom do 16 rokov. Medzi seniormi pôsobil v druho ligovej Kobe Senec a neskôr v ŠK SFM Senec. Tretiu a štvrtú ligu otestoval vo FK Vinohrady Bratislava a FK Blatné. V rakúskych kluboch  SV St. Andrä a FZSV Russbach zasa „okúsil“ ako chutí  legionársky chlebíček.

Po skončení aktívnej hráčskej činnosti sa Andrej Štellár upísal trénerskemu remeslu, kde svoj rukopis zanechal v kluboch: ŠK SFM Senec, MŠK Senec, ŠK Slovan Bratislava, ŠK Senec, a. s. a naposledy v susednom FC Slovan Galanta. Momentálne však bude súčasťou šalianskeho futbalu. V uplynulých dňoch sa stretol spolu s vedením FK Slovan Duslo aj s primátorom Šale Jozefom Belickým, ktorý ho v našom meste privítal a zaželal mu všetko dobré.

„Oslovila ma ponuka z vedenia klubu FK Slovan Duslo Šaľa, nakoľko si myslím, že historicky Šaľa patrí do druhej ligy a vedenie klubu je ambiciózne a postupnými krokmi sa chce vrátiť do druhej ligy, s ktorou mám aj ja skúsenosti. Čo je pre mňa motiváciou je, že chce hrať atraktívny futbal presne podľa mojej filozofie. Nepôjde to zo dňa na deň a čaká nás ešte dlhá cesta, treba k tomu adekvátny výber hráčov, na čo sa prioritne zameriame v prípravnom období. Zostaviť mužstvo, ktoré bude konkurencie schopné a chceme prilákať viac divákov na tribúny. Náročná úloha, ale vždy tvrdím, že kto sa bojí nech nejde do lesa. Spravím všetko preto, aby ľudia boli spokojní a keď aj nie všetko vyjde, tak musia hráči ukázať, že srdce majú na správnom mieste a bije pre šalianske farby. Chcel by som sa poďakovať za dôveru a svojou prácou naplniť očakávania klubu,“ uviedol nový tréner FK Slovan Duslo Šaľa Andrej Štellár.

S blížiacim sa štartom tretej futbalovej ligy drží vedenie mesta, vedenie futbalového klubu Slovan Duslo Šaľa a všetci futbaloví priaznivci trénerovi Andrejovi Štellárovi a jeho zverencom palce a želajú im veľa úspechov na zelenom trávniku v majstrovských bojoch.

 

Dajana Hanesová a Jozef Sklenár

Foto DH: zľava prezident FK Slovan Duslo Marián Krištof, manažér Ladislav Jaroš, nový tréner Andrej Štellár a primátor mesta Jozef Belický