Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 13.11.2019 - 13:38  //  aktualizácia: 13.11.2019 - 13:51  //  zobrazené: 1372

Šalianski študenti na prednáške Patrika Dubovského

Na Mestskom úrade v Šali sa dnes pre šalianskych študentov uskutočnila interaktívna prednáška spojená s diskusiou. Prednášal historik Patrik Dubovský z Ústavu pamäti národa, ktorého privítal moderátor tejto prednášky Miroslav Demín. Tejto zaujímavej prednášky sa mala možnosť zúčastniť i verejnosť.  

Patrik Dubovský je priamym účastníkom Velehradskej púte, Sviečkovej manifestácie a Novembra 1989. Témou prednášky bola Nežná revolúcia a čo jej predchádzalo. Historik hovoril o rôznych udalostiach spojené s Novembrom 1989 a Nežnou revolúciou. Počas toho ako prednášal, si študenti mohli zalistovať v knihách, ktoré si so sebou priniesol a z ktorých sa taktiež mali možnosť niečo dozvedieť.

Na konci prednášky bol študentom spustený krátky dokumentárny film. Po filme sa začala diskusia, do ktorej sa zapojili i samotní prítomní študenti. Tí mali pre prednášajúceho už pripravené otázky, na ktoré im veľmi rád odpovedal. Veríme, že sa touto prednáškou mnohí študenti dozvedeli niečo, čo bolo pre nich zatiaľ neznáme. Dnes sa ešte vo večerných hodinách môžeme tešiť na diskusné stretnutie s Petrom Tatárom na tému Posolstvo slobody a demokracie.

(DH)