Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 17.12.2019 - 14:15  //  aktualizácia: 17.12.2019 - 14:44  //  zobrazené: 2940

ŠALIANSKI HOKEJBALISTI MAJÚ ZA SEBOU LIGOVÚ JESEŇ

Ako už niektorí z Vás, čo sledujú dianie v Nitrianskom kraji vedia, že sme ako skupina hokejbalových nadšencov z celého okresu založili začiatkom leta 2019 prvý a zároveň oficiálny klub zo Šale, s názvom Hornets Šaľa.

S finančnou podporou od sponzorov  sme zahájili prvú sezónu v 2. Nitrianskej hokejbalovej lige, kam sa prihlásilo celkovo 16 tímov  a  ktorá funguje pod záštitou Nitrianskej hokejbalovej organizácie - NiHBo.

Celé leto sme sa poctivo pripravovali . Trénovali sme na ihrisku , na základnej škole, ktorá sídli na Bernolákovej ulici vo Veči. Okrem nej sme hrávali prípravné zápasy na ihrisku v Močenku.

Do sezóny sme vstúpili síce prehrou, ale v ďalšom kole sme sa radovali z plného bodového zisku.

Koncom septembra sme prehrali s tímom Jets NR vysoko 7:1. Tento zápas bol z hľadiska priebehu sezóny zlomový. Hrali sme proti súperovi “vyššieho kalibru” . Tento zápas nám ukázal, kde máme nedostatky a aká dlhá cesta je ešte pred nami.

Po 2 výhrach s tímami, ktoré sú na rovnakej úrovni s nami, prišla najhoršia fáza jesene z pohľadu výsledkov. V októbri sme utŕžili 3 prehry po sebe s hrôzostrašným skóre 3:17.  Tu sa však ukázala vnútorná sila tímu. Otriasli sme sa a po výhre nad tímom Lehota Vampires 5:2, sme pridali ďalšie 3.

Po 12 zápasoch jesennej časti nakoniec prespíme na krásnom 8.mieste, ktoré zaručuje minimálne postup do štvrťfinále.

Čo viac dodať. Prvú ligovú jeseň nového klubu by sme označili za úspešn . Vieme, že musíme pokračovať v tréningovej fáze.

Aj touto cestou by sme sa radi poďakovali spomínaním sponzorom a to menovite : REVY CAR Močenok , DAJKY Šaľa , CARBORAIL Nové Zámky. Ďalej ďakujeme vedeniu mesta Šaľa, že nám umožnilo súťažiť pod erbom mesta.

V neposlednom rade ďakujeme rodinným príslušníkom, známym a priateľom, že nám držali a budú držať palce v ďalšom priebehu stavby klubu .

A nakoniec vďaka samotným hráčom.

Vo farbách Hornets Šaľa sa na jeseň predstavili títo hráči:

  • Brankári: Marek Dičér, Marko Loži
  • Hráči: Norbert Iványi, Milan Štefanovi , Richard Iványi, Matej Szentivanyi, Rastislav Tóth, Andrej Karlubík, Denis Mésaroš, Martin Matušica, Roman Šulák, Ján Karlubík, Peter Fábik, Jaroslav Lenčéš, Jozef Šarkány

Ako sme už hore spomínali, je pred nami dlhá cesta. Túto cestu a aj informácie z priebehu sezóny, s fotkami či videami zo zápasov, môžete nájsť na Facebookovej stránke klubu : Hornets Šaľa. Budeme radi za každého nového fanúšika a podporovateľa. Podrobnejšie výsledky, tabuľky a štatistiky z hokejbalových líg v Nitrianskom kraji nájdete na webe : www.nihbo.sk.

Zároveň dávame do pozoru oznam, že koncom zimy plánujeme usporiadať turnaj pre širokú verejnosť v celom okrese. Chceme dostať do povedomia tento šport v našom malom okrese. Aj to je dôvod založenia hokejbalového klubu v Šali. Spolu to zvládneme.

Norbert Iványi , kapitán tímu Hornets Šaľa