Domov   >  Kultúra
publikované: 30.04.2016 - 21:43  //  aktualizácia: 30.04.2016 - 22:24  //  zobrazené: 3303

Máje postavili naši hasiči

Lásky čas sa môže začať – máj stojí už aj v centre mesta, aj v mestskej časti Veča.

„Budeme svedkami toho, ako namiesto mládenca, ktorý pre svoju devu stavia máj, postavia máj naši dobrovoľní hasiči za všetkých mládencov pre všetky slobodné dievčatá. Mám radosť aj z toho, že sme sa zišli v takomto hojnom počte,“ povedal primátor mesta Jozef Belický predtým, ako priviazal na večiansky máj fľašu. Následne deti máj vyzdobili farebnými stužkami. Do výšky mu pomohli dobrovoľní hasiči z Veče. Ich snahu ocenilo publikum v podobe búrlivého potlesku.

Slnečný deň a program spestrilo aj vystúpenie folklórnych súborov večianskych základných škôl, TK Jumping a hudobníci z Močenku. Sprievodnými podujatiami boli prehliadky techniky záchranných zložiek – deti si mohli pozrieť sanitku zvnútra, vyskúšať si hasičskú prilbu či sadnúť si do policajného auta.

 

Medzitým ožil aj amfiteáter v Šali. Tu postavili máj šalianski hasiči. Tým menším urobili radosť zvieratká z Detskej farmy Humanita, mohli sa povoziť na koníkoch a pohladkať kačičky, kozičky a iné zvieratká. Podujatie pripravila Okresná organizácie SMER-SD v Šali.

Centrálna mestská zóna bude žiť aj na prvého mája – program sa začína o 13.30 hod. vlajkovým sprievodom od Olympie. Nezabudnite sa postaviť pod čerešňu a dať si pusu :)

 

(ek)