Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 17.08.2016 - 15:39  //  aktualizácia: 22.08.2016 - 10:45  //  zobrazené: 1272

Šalianske hádzanárky v medzinárodnej turnajovej generálke

Štartuje už 21. ročník medzinárodného turnaja

Hádzanársky klub Slovan Duslo Šaľa usporiada cez víkend už 21. ročník medzinárodného hádzanárskeho turnaja žien o Pohár GR Duslo Šaľa a. s., na ktorom budú štartovať družstvá: Bemaco Prešov, Slovan Duslo Šaľa (obe Slovensko), DHC Zora Olomouc (Česko) a maďarský VÁC. Oproti jubilejnému 20.  ročníku bude chýbať medzi účastníkmi  moravský HC Veselí n/M, účastník medzinárodnej hádzanárskej WHIL.  Namiesto nich štartuje účastník najvyššej maďarskej hádzanárskej súťaže Vác.  

Pre zverenkyne trénera Michala Lukačína to bude jedna z posledných previerok pripravenosti na nový ročník WHIL, ktorá štartuje prvý septembrový víkend. Tréner  spolu s asistzentom Rudolfom Petrikovičom bude mať k dispozícii kompletný hráčsky káder (poznámka: vrátane najlepšej strelkyne WHIL Lívii Klučkovej (212 gólov), či reprezentantky Slovenska Evy Veselkovej), ktorý v minulom ročníku súťaže obsadil celkové 5. miesto a v slovenskej časti play - off vybojoval pre Šaľu strieborné medaily, keď ich vo finále porazila michalovská Iuventa 3:1 na zápasy. Novými tvárami v hráčskom kádri sú brankárka KREBS (predtým pôsobila v Iuvente Michalovce) a krídlo LENCSÉSOVÁ, ktorá prišla z ligového Junior Močenok. Priaznivci ženskej hádzanej už v šalianskom drese neuvidia brankárku Kvasnicovú (koniec hosťovania) a Demajovú, ktorá bude hrávať v Prešove. Prvenstvo z minulého ročníka obhajujú šalianske hádzanárky.  

Program  medzinárodného hádzanárskeho turnaja o Pohár GR Duslo Šaľa.                                                                                 

sobota 20. 8. 2016:  o 9.30 hod. Bemaco Prešov – Slovan Duslo Šaľa; o 11.15 hod. DHC Zora Olomouc – Vác; 

o 17.00 hod. Olomouc  - Prešov; 18.45 hod. Šaľa – Vác.                                                                                     

nedeľa 21. 8. 2016: o 9.30 hod. Prešov – Vác; 11.15 hod. Šaľa – Olomouc. Po poslednom dueli bude slávnostné vyhodnotenie medzinárodného turnaja.