Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 19.01.2022 - 16:16  //  aktualizácia: 19.01.2022 - 16:18  //  zobrazené: 1939

Šalianska miniBodka prosí o pomoc s oblečením

Dobrý deň. Poprosili nás z viacerých kútov Slovenska o pomoc prevažne s oblečením pre novorodeniatka a deti do 5 rokov (cca ide o 25 detí). Nie je nutné nové, ale používané. Rovnako tak aj materiál (výbavička). Alarmujúca, zlá, finančná situácia viacerých novo mamičiek je žalostná. Sestričky z nemocníc a tiež komunitné centrá pre rodiny s deťmi nás prosia o pomoc. Poprosíme len ak môžete a máte čokoľvek navyše podeľte sa ak môžete. My to osobne rozvezieme, odovzdáme. Vaša pomoc je adresná a priama. Kto môže aj jedným eurom prispieť na stravu pomôže to tiež. No najhlavnejšie je to oblečenie.
Pokyny:
1. Prosíme zabaliť čisté veci do pevného obalu, sáčku, krabice a uviesť vek dieťaťa (napr. pre deti od 0 - 5). Alebo (2 - 3).
2. NEBALIŤ veci do slabých, priehľadných sáčkov. Pri prevoze a manipulácií sa trhajú. Použite silnejší materiál a dobre uzavrite. My v miniBODKE nemáme navyše peniaze na kúpu vriec. Často musíme veľa vriec prebaľovať.
3. Prosíme vás nemusíte kupovať nové veci. Podarujte len to čo môžete a máte. Rovnako to urobí radosť týmto mamičkám.
4. Zbierka vecí bude trvať do odvolania, nakoľko ide o akútny a dlhodobý problém.
5. Poslať poštou na adresu: miniBODKA Cintorínska 2, Šaľa 927 05
miniBODKA je dobrovoľnícke o.z, ktoré aktivizuje a združuje, zastupuje verejných aj anonymných dobrovoľníkov, darcov, sympatizantov z celej SR pre výkon nezištného dobrovoľníctva v prospech detí. Viac: www.minibodka.sk, alebo sa pridajte na Facebooku do skupiny miniBODKA.
 
(zdroj: Facebook, Milan Daniel, predseda OZ miniBodka)