Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.09.2015 - 13:28  //  aktualizácia: 16.09.2015 - 13:31  //  zobrazené: 828

Šalianska MHD bude opäť zdarma

Dnes (16.9.) sa začal Európsky týždeň mobility, potrvá do 22. septembra. Do projektu sa zapojí aj mesto Šaľa. Vďaka tomu bude MHD jeden deň zdarma.

Podstatou týždňa mobility je, aby sa ľudia pričinili o zníženie CO2 v ovzduší a uprednostnili pred autom iný spôsob dopravy. Aj preto sa spoločnosť, ktorá zabezpečuje MHD aj v Šali, rozhodla upustiť od cestovného počas jedného týždňa. Obyvatelia miest, ktoré sa do projektu zapojili, si užijú deň dopravy zdarma. Európsky týždeň mobility trvá od 16. 9. do 22. 9., MHD v Šali bude zdarma v utorok, 22. septembra.

Spoločnosť Arriva zároveň vyhlasuje dve súťaže. Prvá sa týka možnosti získať kredit na čipové karty v celkovej hodnote 500 eur (3x30 eur, 2x20 eur, 10x10 eur, 55x5 eur). Do žrebovania postupuje každý, kto si počas spomínaného týždňa dobije kredit na čipovej karte v minimálnej hodnote 20 eur.

Druhá súťaž je určená pre základné školy. Úlohou tried je vytvoriť výtvarné dielo na tému „Mesto očami autobusu“. Žiaci by mali zobraziť, ako by vysnívané mesto vyzeralo cez „čarovné okno“ autobusu. Najúspešnejšia trieda vyhrá výlet do ZOO v Bratislave. Viac informácií a prihlasovací formulár nájdete medzi fotkami a tiež na webovej stránke mesta Šaľa.

Vedenie mesta Šaľa sa snaží aj takýmto spôsobom prispieť k uľahčeniu presunu ľudí v rámci mesta. Radnica podporuje hromadnú dopravu aj pri iných príležitostiach. Napríklad v septembri, počas prvého školského dňa a na Sviatkov všetkých svätých.

Prílohy

arriva_súťaž etm_2015

(pdf - 264 kB)