Domov   >  Kultúra
publikované: 02.12.2016 - 15:16  //  aktualizácia: 03.12.2016 - 11:51  //  zobrazené: 3076

Šaľanček reprezentoval na celoeurópskej úrovni

Slovenský folklór je jedinečnou pýchou našej krajiny. Tradíciu folklóru sa podarilo obnoviť aj v Šali a naši malí aj veľkí folkloristi sú čoraz úspešnejší.  Dôkazom je najnovší zážitok detí z detského folklórneho súboru Šaľanček.

Šaľanček dňa 30. novembra vycestoval do Bratislavy a svoje výnimočné umenie predstavil na medzinárodnej odbornej konferencii o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch v hoteli Saffron. Takmer 200 zástupcov členských štátov Európskej únie a expertov na sociálnu ekonomiku a sociálne podnikanie bolo vystúpením šalianskych detí priam uchvátených. Deťom z pohľadu účastníka konferencie aj priamo zo zákulisia držala palce viceprimátorka mesta Šaľa Danica Lehocká, ktorej pričinením sa šikovné šalianske deti zviditeľnili na tejto významnej konferencii organizovanej na celoeurópskej úrovni.

Reprezentovať Slovensko a výnimočné slovenské tradície je obrovská česť a zodpovednosť a náš detský folklórny súbor Šaľanček to zvládol ukážkovo.

 

(alx)

Foto: JURAJ KOVÁCS

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Foto: JURAJ KOVÁCS
  • Foto: JURAJ KOVÁCS