Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.12.2018 - 10:27  //  aktualizácia: 14.12.2018 - 10:54  //  zobrazené: 2253

Šaľa žila hokejom

Šaľa žila vo štvrtok večer hokejom! Vynovené klzisko prišli odskúšať aj profesionálni hráči z Nitry. Do priateľského boja sa s nimi dal tím zo Šale. Podujatie Winter Classic malo za cieľ podporiť aj vznikajúci hokejový klub v Šali.

Štvrtkové podujatie malo obrovský úspech. Svedčí o tom aj fakt, že okolo ľadovej plochy, v hľadisku, nebolo ani jediné voľné miesto. Chlapci z iniciatívy Šaľa, na ľad mysleli na všetky detaily - už počas popoludnia „škrabkali“ plexisklo na mantineloch, aby všetci všetko videli. Bolo sa veru na čo pozerať.

V nitrianskom tíme hrá aj známy Šaľan Juraj Šimboch, viaceré deti sa s ním, aj s ostatnými ligovými hráčmi s nadšením fotili. Na začiatku zápasu sa dokonca mohli postaviť na ľad s „veľkými“ a zažiť ten jedinečný športový zážitok. Pavol Petro z iniciatívy Šaľa, na ľad hovorí, že práve podpora mládeže a vzbudenie ich záujmu o hokej bolo cieľom podujatia. „Dnes to je o tých deťoch. Tie deti budú hrať dve-tri minúty na začiatku a na konci. Nitrania majú teraz reprezentačnú prestávku, tak sme veľmi radi, že vedeli prísť. Potichu dúfam, že sa z toho stane tradícia,“ vysvetľuje Petro.

Vymenené mantinely sú akousi symbolikou nového začiatku aj pre šaliansky hokejový tím, ktorý v meste kedysi fungoval. Samotná výmena mantinelov je však projekt, ktorý sa nezrodil za deň. Mesto odkúpilo moderné, zánovné mantinely, ktoré spĺňajú ligové kritériá zo Skalice ešte počas leta tohto roka. Do samotnej výmeny a s ňou súvisiacej práce sa pustili chlapci z iniciatívy Šaľa, na ľad. „Šalianske firmy sa k tomu stavali najskôr skepticky, veď nemali s takým niečím skúsenosti. Ale sme ich „vyhecovali“, aby sme to pre tie decká spravili a oni za to budú mať reklamu na mantineloch. Je pravda, že zo začiatku som nevedel, do čoho sa púšťam. Ale som veľmi rád, že to takto dopadlo aj vďaka skvelým ľuďom, šalianskym firmám, ktoré nás neodmietli. Pán primátor nás so žiadosťou o nové mantinely neodmietol a my sme tomu celému dodali tak trocha ducha,“ hovorí s úsmevom Petro.

Samotný priateľský zápas skončil po troch desaťminútových tretinách remízou 7:7, v samostnaných nájazdoch nakoniec zvíťazil domáci tím. Zástupcovia primátora mesta Danica Lehocká, Róbert Tölgyesi a prednostka MsÚ v Šali Jana Nitrayová odovzdali chlapcom hrnčeky so šalianskymi motívmi, do ktorých si mohli načapovať niečo na zohriatie.

 

(ek, foto: P. Szalayová)