Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.10.2019 - 11:19  //  aktualizácia: 15.10.2019 - 14:04  //  zobrazené: 1424

Šaľa vysadí 96 nových stromov

Mesto dalo pred pár mesiacmi vypracovať realizačný projekt výsadby stromov, ktorý obsahuje lokality a fotografické snímky miest, kde by malo byť vysadených 96 stromov. V máji sa na uvedené lokality prišli pozrieť i pracovníci zo Slovenskej agentúry životného prostredia, ktorí projekt podporili. 96 nových stromov bude v Šali vysadených vďaka projektu s názvom ,,Zelené obce Slovenska“ a vďaka iniciatíve mesta zapojiť sa do tohto projektu. Výber dodávateľa na výsadbu a dodanie stromov zabezpečila Slovenská agentúra životného prostredia.

Nové stromy oživia štyri lokality v našom meste. Prvou lokalitou je priestranstvo pri frekventovanej komunikácii na Kráľovskej ulici. Na zelenej ploche tu budú vysadené tieto druhy stromov: hrab obyčajný a  javor mliečny. Druhou lokalitou je medzibloková zástavba na Novomeského ulici, kde bude vysadených niekoľko stromov, ako je borovica lesná a dub letný. Nielen Šaľa, ale aj Veča sa rozrastie o ďalšie dreviny. Vo Veči budú stromy vysadené v medziblokovej zástavbe na Hollého ulici. V tejto lokalite sa nachádza výstavba, ktorá plní účel bývania, oddychu a iných športových aktivít obyvateľstva. Aby sa tento zastavaný priestor oživil prírodou, bude tu vysadených niekoľko hrabov obyčajných a dubov letných. Ďalšie druhy stromov, ako je borovica lesná, javor mliečny a lipa malolistá, budú vysadené v centrálnej zóne v mestskej časti Veča na Nitrianskej ulici.

Výsadba stromov prebehne už počas týchto jesenných týždňov. Veríme, že nimi potešíme nejedného občana, nakoľko mnohé z týchto lokalít na výsadbu stromov mesto vybralo aj vďaka načúvaniu svojim obyvateľom.

(DH)