Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 02.12.2019 - 09:41  //  aktualizácia: 02.12.2019 - 09:46  //  zobrazené: 957

Šaľa sa rozrástla o 96 nových stromov

Ešte predtým ako aj do Šale dorazila snehová nádielka, vysadilo mesto v uplynulý týždeň 96 nových stromov. Tieto stromy sa v Šali vysadili vďaka projektu s názvom ,,Zelené obce Slovenska“ a vďaka iniciatíve mesta zapojiť sa do tohto projektu. Výber dodávateľa na výsadbu a dodanie stromov zabezpečila Slovenská agentúra životného prostredia.

Borovice, hraby, lipy, javory a duby od minulého týždňa skrášľujú 4 lokality v meste. Prvou lokalitou je priestranstvo pri frekventovanej komunikácii na Kráľovskej ulici, druhou lokalitou je medzibloková zástavba na Novomeského ulici, treťou lokalitou je medzibloková zástavba na Hollého ulici vo Veči a štvrtá lokalita, ktorá sa rozrástla o novú zeleň je centrálna zóna na Nitrianskej ulici vo Veči.

Veríme, že sme výsadbou potešili nejedného občana, nakoľko mnohé z týchto lokalít na výsadbu stromov mesto vybralo aj vďaka načúvaniu svojim obyvateľom.  Veľkú úlohu zohralo i to, že sa v niektorých lokalitách nachádza zastavaný priestor, ktorý mesto oživilo týmito drevinami.

(DH)