Domov   >  Kultúra
publikované: 03.06.2019 - 10:07  //  aktualizácia: 03.06.2019 - 11:17  //  zobrazené: 1783

Šaľa oslávila MDD športom!

Medzinárodný deň detí je deň, ktorý rozhodne bolo treba osláviť! A Šaľa tak aj urobila! 
Program na amfiku sa začínal o 14:00 a niesol sa v zmysle hesla "V zdravom tele, zdravý duch!". 
Zamestnanci Mestského kultúrneho strediska Šaľa pripravili pre deti veselé športové stanovištia pre všetky detičky.
Zabavili sa najmenší na malom skákacom hrade či na šmýkľavke, ktorá končila v bazéniku plnom guličiek.
Tí väčší si mohli vyskúšať hádzanie guličiek na terč v podobe veľkej levej hlavy, preliezanie cez farebný tunel, skákanie na skákacích loptách alebo si zahrali kroket. A tí najšikovnejší si zahrali ping pong, či zakopali na bránu. 
Počas celého podujatia sa deti mohli občerstviť v stánku, kde nám ochotne pomáhal Mládežnícky parlament mesta Šaľa a rozdával detičkám ovocie a zeleninu, ktorú nám sponzorsky dodala spoločnosť Billa. Mládežníci si tiež pripravili pre deti veselé stanovište, kde si mohli decká zalietať na metle. 
Deti, ktoré športovanie vyčerpalo, si zasa mohli oddýchnuť pri Katke z projektu "oVEčka si číta s nami", ktorá si priniesla pre deti knižky a vymaľovávanky. 
Pre deti bol zabezpečený aj skákací hrad a rozprávkové tety, ktoré deťom vyčarovali na tvárach obrázky od výmyslu sveta. 
V rámci programu na pódiu vystúpila tanečná škola Viva, ktorá v Šali funguje v Centre voľného času Tip Top a taekwondisti z Taekwondo Academy Slovakia.
A na záver programu prišli dlhoočakávaní Olaf, Macko Pu a Poppy z rozprávky Trollovia, ktorí si s detičkami zatancovali. 
My by sme vám touto cestou chceli ešte raz poďakovať za to, že ste prišli a že sme tento krásny deň mohli osláviť spolu! 

Tím MsKS 


Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja.