Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.09.2018 - 11:00  //  aktualizácia: 13.09.2018 - 21:37  //  zobrazené: 2922

Šaľa je súčasťou celoslovenských cyklistických pretekov

Pamätáte si? V novembri minulého roka navštívil prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara primátora Šale. Už vtedy sme avizovali cieľ rokovania: že by preteky okolo Slovenska mohli ísť cez Šaľu. Z plánov sa stáva realita. A nie len to! Šaľa bude nie len etapovým mestom pretekov, v našom meste sa budú konať aj dve rýchlostné prémie! Vieme aj presný termín! Pridať sa budete môcť aj do záverečnej časti etapových pretekov a získajte milý darček od mesta.

Pripravte si svoje tátoše! Šaľa bude žiť 16. septembra cyklistickými pretekmi! Súťaž s viac ako 60-ročnou tradíciou bude mať predposlednú stanicu v Šali. Naše mesto sa však stane prestížnou stanicou aj preto, že sa tu budú konať dve rýchlostné prémie. Na pešej zóne si tak budete môcť vychutnať rýchlostnú prémiu cca o 12:10 hod. a 13.00 hod.

Do záverečnej časti etapových pretekov Okolo Slovenska sa budú môcť zapojiť aj nadšenci cyklistiky všetkých vekových kategórií. 5. ročník pelotónu Energia na kolesách odštartuje v nedeľu, 16.9.2018 o 11:00 hod. z pešej zóny na Hlavnej ulici v Šali, smerom do Galanty, po ceste č 75. Cyklojazda pre širokú verejnosť má dĺžku 13,6 km a bude organizovaná ako spoločná cyklojazda so záverečným súťažným kilometrom. „Už po piatykrát prinášame všetkým priaznivcom cyklistiky možnosť vyskúšať si časť trate, po ktorej pôjdu neskôr profesionáli. Chceme tým sprostredkovať zážitok z jazdy v pelotóne,“ priblížil myšlienku spoločnej cyklojazdy Peter Privara, generálny riaditeľ pretekov Okolo Slovenska.

Registrácia bude od konca augusta elektronická na stránkach okoloslovenska.com, alebo priamo na mieste štartu na pešej zóne, v čase 9:30-10:45 hod. Nevyhnutnou podmienkou je bicykel v dobrom technickom stave a prilba na hlave. Priemerná rýchlosť tohto pelotónu je plánovaná na 25 km za hodinu, s „uvoľnením“ v záverečnom súťažnom kilometri. Vyhodnotení budú 3 najrýchlejší jednotlivci, 3 najrýchlejšie troj až šesťčlenné tímy, najstarší a najmladší účastník.

„Tohtoročná cyklojazda bude niesť pestrý víkendový program nielen v cieli pretekov v Galante, ale vďaka zástupcom mesta Šaľa aj na štarte pretekov Energia na kolesách v Šali, na Hlavnej ulici v pešej zóne,“ priblížil Privara. Súčasťou programu bude aj tombola. Nikto zo zúčastnených cyklistov však neodíde bez malého daru od mesta Šaľa. „Etapovým mestom v pretekoch okolo Slovenska sme boli v časoch, keď bol primátorom pán Július Morávek. Odovzdávali sa tu dresy, bolo to veľmi zaujímavé. Veľmi s teším, že, sa podobné podujatie v našom meste zopakuje s ďalším skvelým programom,“ povedal primátor Jozef Belický.

 

(ek, Okolo Slovenska)

  • prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara u primátora Šale v novembri 2017
  • prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara u primátora Šale v novembri 2017
  • prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara u primátora Šale v novembri 2017
  • archívne zábery: okoloslovenska.sk
  • archívne zábery: okoloslovenska.sk
  • archívne zábery: okoloslovenska.sk
  • archívne zábery: okoloslovenska.sk
  • archívne zábery: okoloslovenska.sk