Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.08.2015 - 10:57  //  aktualizácia: 15.08.2015 - 10:59  //  zobrazené: 1273

Šaľa investuje do detských ihrísk 25-tisíc eur

Mesto počas leta vynaloží na detské ihriská spolu 25-tisíc eur. Časť peňazí, 10-tisíc, sa podarilo mestu získať do daru od spoločnosti Duslo, a.s. Z celkovej sumy pôjde niečo na bežnú údržbu, deti sa však môžu tešiť na nové prvky či ihrisko na šiestich miestach – na ulici V. Šrobára, Jesenského, Novomeského, Mostovej, aj vo Veči a Hetméni.

Včera sa pre niektoré rodiny z časti Hetméň splnil malý sen. Svoju radosť z nového ihriska za zhruba 3000 eur neskrývala miestna obyvateľka. „Môj vnuk sa osobne pýtal uja primátora, že či tu urobí tie hojdačky. Malý bude rád, že dodržal slovo. Ja som verila, že dodrží, on je taký dobrý chlap.“ Miestnym pribudli hojdačky, kolotoč, aj zábavka na pružine. Mesto im ešte dodá šmýkačku.

Drevený domček so šmýkačkou osadili minulý týždeň vo „vnútrobloku“ ulíc Hlavná-Jesenská. Na ulici V. Šrobára pribudne koncom augusta päť prvkov – hojdačky aj kolotoč. Mesto naň vynaloží takmer 3000 eur. Na prázdno neobídu ani Večania. Na vynovenie ihriska vo „vnútrobloku“ Gen. L. Svobodu ráta mesto najmenej 7-tisíc eur. Investíciu predraží betónová plocha. „Je tam všade betón, musí sa to všetko vybúrať, sú to veľké náklady aj s odprataním stavebného odpadu. Podľa predpisov tu je potrebná aj dopadová plocha, na ňu treba rátať aj 1500-2000 eur. Momentálne čakáme na výsledky prieskumu trhu, kde sa dopracujeme k cenovej ponuke,“ spresňuje Gabriela Braníková z mestského úradu.

Z participatívneho rozpočtu podporí mesto dve ihriská. Nová lezecká zostava pribudla včera na ulici Novomeského. Prvok za 1850 eur hradilo mesto, o financie požiadalo občianske združenie. „Vďaka mestu máme na ihrisku osvetlenie a vďaka tomuto rozpočtu zároveň aj novú lezeckú zostavu. Pribudnú tu už iba sprievodné veci typu chodník pre mamičky, stojany na bicykle, koše, mobiliár, ktorý súvisí s čistotou a ochranou,“ upresnil Michal Lipiak, člen OZ Novomeského. Dodáva, že z vlastných zdrojov dokúpili aj vežu so šmýkačkou za 990 eur.

Vyše 3500 eur z participatívneho rozpočtu odsúhlasilo mesto na detské ihrisko na ulici Mostovej. O peniaze požiadalo mesto OZ Šaľa - tvoje mesto.

 

 

 

Kontakt: Mgr. Erika Kőrösi, Referát pre komunikáciu, Mestský úrad Šaľa, info@sala.sk, +421 944 320 410

Foto: MsÚ Šaľa