Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.11.2019 - 16:31  //  aktualizácia: 29.11.2019 - 16:38  //  zobrazené: 4595

Šaľa dnes slávnostne odovzdala nájomné byty do užívania

Šaľa dnes slávnostne odovzdala 116 nájomných bytov na Kráľovskej ulici do užívania. Rodinky a jednotliví nájomcovia sa už nevedeli dočkať toho, kedy im budú odovzdané kľúčiky od ich nájomných bytov. Mestské byty sa v Šali postavili po 15-tich rokoch a tak ako minulý rok bolo odovzdaných 34 bytov, dnes sa z ďalších bytov teší vyše 100 nájomcov.

Na slávnostné odovzdanie nájomných bytov prišiel aj minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek:  ,,Myslím si, že nie je jednoduché postaviť vyše 100 bytov. Tie podmienky, ktoré máme vytvorené na ministerstve sa už chytajú v praxi. Je na primátoroch a starostoch, aby využili túto možnosť. Šaľa v tomto prípade môže byť veľkým príkladom aj pre iné samosprávy,“ uviedol minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

Mesto na celkovú výstavbu 150-tich nájomných bytov získalo zo ŠFRB približne 6,5 milióna eur.  Výstavba nájomných bytov bola hlavnou prioritou primátora Šale Jozefa Belického: ,,Mesto Šaľa zo svojho rozpočtu nemuselo na výdavky bytov vyčleniť ani jedno euro. Dôležitým krokom pri výstavbe nájomných bytov bolo rozhodnutie mestského zastupiteľstva, ktoré rozhodlo o tom, že získanie nájomných bytov bude prioritou mesta a napríklad zrušilo aj uznesenie, že sa o byty môžu uchádzať iba Šaľania. V Šali sa o byty môže uchádzať ktokoľvek, kto chce v tomto meste bývať. Pevne veríme, že touto výstavbou ešte nič neskončilo a naďalej sa budeme snažiť takýmto spôsobom pomáhať mladým rodinám.“

Po príhovoroch nasledoval slávnostný akt prestrihnutia pásky, ktorého sa chopil primátor Šale Jozef Belický, minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek, konateľ spoločnosti IC Holding Ľubomír Žabčík a zástupca generálneho riaditeľa ŠFRB Peter Horváth. Po prestrihnutí červenej pásky byty požehnal šaliansky dekan Ladislav Šálka.

Veríme, že si nájomcovia v mestských bytoch užijú už aj Vianoce a teda tie najkrajšie chvíle strávené so svojou rodinou.

(DH)