Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 13.11.2019 - 08:18  //  aktualizácia: 13.11.2019 - 08:20  //  zobrazené: 1785

Rodiny s deťmi a eRkári oslávili všetkých svätých v kostýmoch svätých

Šalianski eRkári a rodiny s deťmi oslávili všetkých svätých v kostýmoch svätých. Radostnú oslavu zorganizovali v Centre voľného času. Vytvorili tak alternatívu k súčasným oslavám Halloweenu. ,,Cieľom Oslavy všetkých svätých v našej farnosti bolo opäť radostne osláviť to, že v nebi máme mnoho našich patrónov a svätých, ktorí nám svojím životom môžu byť veľkým vzorom," vysvetlila animátorka Dominika Bujdáková. 

Do centra symbolicky zavítali svätci, ako sv. Matka Tereza, sv. Cecília, sv. Ján Pavol II., sv. Augustín, sv. Metod, sv. Pio z Pietrelciny, sv. Florián či sv. Dorota. Každý z nich všetkým predstavil posolstvo svätého. Deťom tým eRkári priblížili, že každý z nás je povolaní k svätosti a radostnej oslave všetkých našich svätých. V programe nechýbali obľúbené eRko tance pre všetky vekové skupiny, možnosť odfotografovať sa so symbolickým fotorámikom s textom "Oslava všetkých svätých. Aj ty môžeš byť svätý!", hry na viacerých stanovištiach, súťaže so svätými a občerstvenie. ,,Ďakujeme všetkým tým, ktorí sa podieľali na príprave, ale aj tým, ktorí prišli," dodala Dominika Bujdáková.

Oslavu všetkých svätých po tretíkrát zorganizovali šalianski eRkári. Nadviaže na ňu svätomartinský sprievod s lampášikmi v uliciach mesta Šaľa. Uskutoční sa v piatok 15. novembra 2019. Program sa začne večernou svätou omšou o 18:00 v Kostole Margity Antiochijskej v Šali. Po nej sa deti s eRkármi vydajú na sprievod ulicami mesta s lampášikmi, aby symbolickým svetlom vyjadrili túžbu priniesť Pána Ježiša ľuďom, ktorí ho nepoznajú. 

Zdroj: Erko Šaľa

Foto snímky: Mária Bujdáková