Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 07.06.2019 - 11:17  //  aktualizácia: 07.06.2019 - 11:21  //  zobrazené: 1534

Primátorská kvapka krvi

V piatok 7. júna 2019 sa na šalianskej poliklinike konala Primátorská kvapka krvi. Túto najvzácnejšiu tekutinu ste tu mohli darovať i vy.

Na polikliniku sa v skorých ranných hodinách dostavil i primátor Šale Jozef Belický. Ako sám uviedol minulý rok ešte krv darovať mohol, žiaľ tento rok zo zdravotných dôvodov už nie. ,, Som nadšení, koľko je tu ľudí. Krv sa nedá ničím nahradiť. Všetci tí, ktorí prídu a darujú krv bezplatne a nezištne, to je hrdinstvo každého človeka. Mesto podporuje takúto vec, formou Primátorskej kvapky krvi. Keďže nemôžem tento rok darovať krv, tak som prišiel aspoň pozdraviť darcov,“ doplnil primátor Šale Jozef Belický.

Darovať krv prišlo mnoho Šaľanov. Väčšina z nich potom smerovala do práce. Darovaním krvi sa môžu zachrániť až tri ľudské životy. Darovať ju môže každý zdravý človek vo veku od 18 do 60 rokov. Pred darovaním vyplníte formulár, na základe ktorého buď krv darovať práve môžete alebo nie. ,,Primátorskú kvapku krvi robíme už 10 rokov. Máme aj prvodarcov, tak sa z toho teším,“ uviedla predsedníčka Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Šali Veronika Kružlicová. Podľa jej slov má tento Územný spolok v Šali už 9262 darcov.

Veríme, že aj dnešným dňom sa počet darcov bude len zvyšovať.

 

 

(dh)