Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 12.04.2019 - 13:10  //  aktualizácia: 12.04.2019 - 13:16  //  zobrazené: 1602

Primátor v hokejovom drese

Hokejový dres s primátorovým menom – s takýmto originálnym prekvapením prišli chalani zo šalianskeho klubu Los Amateros za Jozefom Belickým. Poďakovali sa za spoluprácu pri zlepšovaní podmienok pre fungovanie hokeja v Šali.

„Ďakovali sme už cez sociálnu sieť, cez sms, ale chcel som prísť osobne, podať ruku a poďakovať sa naživo. Primátor a mesto nám pomohli posunúť naše sny ďalej,“ hovorí Pavol Petro pri odovzdávaní originálneho darčeka pre primátora. Pred začiatkom uplynulej sezóny mesto zakúpilo mantinely od Skalice – tie spĺňajú aj podmienky pre extraligové súťaže. Hoci v meste funguje len amatérsky klub Los Amateros, sny chalanov sú odvážne. K hokejovému športu motivujú aj verejnosť a najmä mládež. V decembri minulého roka zorganizovali veľkolepý zápas s Nitrou, podujatie Winter Classic malo obrovský úspech. Zápas si prišli vychutnať stovky ľudí.

Primátor hovorí, že aktivitu hokejistov rád podporil, ale zdôrazňuje, že ďakovať mu nie je za čo. Vyzdvihol aj pomoc šalianskych podnikateľov. „To, ako mesto zareagovalo na iniciatívu chalanov vynoviť trošku náš „zimák“, nie je pomoc. Je to vytváranie podmienok na to, aby sa dalo v Šali športovať. Samozrejme ma teší, keď si niekto všimne, že sme sa snažili vytvoriť tie podmienky tak, aby čo najviac ľudí si mohlo užiť toto naše športovisko. Členovia klubu a ich priatelia sa na zimnom štadióne narobili a nebyť aj pomoci našich podnikateľov tak by sa to nepodarilo,“ dodal Belický.

Chalani chystajú na zimu ďalšie prekvapenie – veľkolepý zápas s prestížnym klubom. Tešíme sa na to! „Chalanom držím palce, aby sa im darilo v šírení športového ducha! Možno aj ja ešte oprášim korčule. Minimálne na šantenie s vnučkami na ľade,“ dodal primátor s úsmevom.

 

(ek)