Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.07.2019 - 09:16  //  aktualizácia: 03.07.2019 - 09:20  //  zobrazené: 1788

Primátor sa stretol s ministrom financií. Témou bola plaváreň.

Samospráva neustále bojuje o prežitie šalianskej plavárne, ktorá je dlhoročnou súčasťou športového života v meste. Ako už bolo avizované v minulosti, chemická spoločnosť Duslo, a.s., sa rozhodla plaváreň predať mestu. Duslo ponúklo mestu na predaj plaváreň za pol milióna eur, pričom ďalšie financie v obdobnej výške si vyžaduje rekonštrukcia strechy. Na záchrane plavárne mestu záleží, avšak mestský rozpočet by bol mimoriadne zaťažený touto neplánovanou investíciou. Aj preto sa vedenie mesta obrátilo so žiadosťou o pomoc na štátne orgány.

Primátor Šale Jozef Belický sa spolu s viceprimátorkou Šale Danicou Lehockou tentokrát stretli s novým ministrom financií Ladislavom Kamenickým, aby spoločnými silami našli riešenie ako zachrániť šaliansku plaváreň. Na stretnutí bol prítomný i štátny tajomník Ministerstva financií SR Radko Kuruc a generálny riaditeľ sekcie rozpočtovej politiky Radovan Majerský.

Primátor a viceprimátorka Šale opísali plaváreň ako jedno z najdôležitejších plaveckých športovísk nielen okresu, ale i regiónu a celého Slovenska. Prítomných informovali aj o tom, v akom stave sa momentálne šalianska plaváreň nachádza. Cieľom rokovania bola snaha získať podporu a pomoc s opravou plavárne, aby sa čo najskôr mohla opäť otvoriť. Aj práve preto bolo toto stretnutie iniciované z našej strany.

Cesta do hlavného mesta Slovenska zbytočná nebola. Minister financií Ladislav Kamenický sa rozhodol pomôcť nášmu mestu, pomôcť plavárni, ktorá ako jedna z mála na Slovensku disponuje bazénom, ktorý spĺňa parametre olympijského športu. Teší nás, že nám chce pomôcť, už aj preto, že svoje detstvo strávil v našom meste. S naším mestom ho spája určite mnoho pekných zážitkov. Minister financií preto o tejto problematike bude rokovať i s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Teší nás, že budúcnosť celoslovensky významnej plavárne nie je ľahostajná ani štátnym orgánom.

Ešte prednedávnom sa primátor Šale Jozef Belický stretol i s prezidentom Slovenskej plaveckej federácie Ivanom Šulekom a štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozefom Göncim. Jozef Gönci sa s primátorom Šale stretol nie raz. Detailmi o plavárni sa zaoberali už v minulosti a preto považuje záchranu plavárne za svoju hlavnú prioritu. O stave šalianskej plavárne informoval aj predsedu vlády Petra Pellegriniho, ktorému poslal návrh riešenia. Slovenská plavecká federácia taktiež uznala, že treba toto športovisko zachrániť a navrhla určité riešenia. Plaváreň je dejiskom športových podujatí, ročne registruje 46 000 vstupov a je miestom príprav pre mladé budúce talenty. Každé jedno stretnutie, každé jedno rokovanie nás posúva krok po kroku bližšie k úspechu zachrániť toto atraktívne zariadenie.

 

 

(dh)