Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 08.06.2015 - 10:46  //  aktualizácia: 08.06.2015 - 10:48  //  zobrazené: 2533

Primátor mesta na návšteve vo výrobných spoločnostiach

V nadväznosti na práve dokončovaný chodník pre peších, ktorého investorom je mesto Šaľa a je financovaný zo združených prostriedkov šalianskych spoločností Shin Heung Precision Slovakia s.r.o. (SHC) a Euro-Dabo s.r.o., primátor mesta Šaľa Mgr. Jozef Belický navštívil dňa 3.6.2015 obe prevádzky. Na rokovaniach s jednotlivými konateľmi spoločností sa oboznámil s aktuálnou situáciou v spoločnostiach, s ich plánmi do budúcnosti, ale aj každodennými „radosťami aj starosťami“ , a na mieste si prehliadol aj ich výrobné priestory a procesy.

Pán primátor zástupcov oboch spoločností informoval o aktuálnom stave prác na dokončovaní chodníka, na ktorom prebieha revízia osvetlenia a pripravuje sa podanie na kolaudáciu. Zároveň ich oboznámil so zámerom výstavby cyklokomunikácie zo Šale do spoločnosti Duslo a. s. a inicioval, aby spoločnosti pri realizovaní svojich zámerov využívali prednostne miestne zdroje, či už dostupnú pracovnú silu, ale aj ponuky tovarov, služieb či prác miestnych firiem. Konatelia oboch spoločností uviedli, že žiaľ v meste Šaľa nie je dostatok voľných pracovných kapacít a najmä koncom roka majú problémy pri personálnom zabezpečení prevádzky výrobných závodov.

Pri riešení konkrétnych problémov spoločností primátor mesta ponúkol súčinnosť a možnosť zapojenia sa pri komunikácii s miestnym podnikateľským sektorom.

Foto: MsÚ

  • -Vo výrobnej sále primátorovi mesta ukázal konateľ Young-Hoon Chun SHC aj najnovšiu investíciu do zvýšenia bezpečnosti pri práci,
  • Primátorovi mesta predstavil výrobu polystyrénových obalov konateľ spoločnosti EURO - DABO s.r.o., Kim Hyungryong.

 

 

Kontakt: Ing. Eliška Vargová, Referát pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy,
Mestský úrad Šaľa, e-mail: vargova@sala.sk, tel. 031/770 5985, 0903649933