Domov   >  Kino
publikované: 13.01.2020 - 12:28  //  aktualizácia: 13.01.2020 - 15:03  //  zobrazené: 2123

Príliš osobná známosť

Do kín prichádza nová "evitovka"! Ale nie len to budeme tento týždeň premietať! 

 

FK: NÁRODNÍ TŘÍDA
15. 1. 2020 - 20:00


Kedysi tu bol všade iba temný les, dnes tu stojí sídlisko s panelákmi. Práve tu je doma chlapík, ktorému nikto nepovie inak ako Vandam. Žije sám, v byte na okraji Prahy, a každý deň doma cvičí, aby bol v kondícii. Večer, keď sídliskom blúdia divoké zvery, chodí so svojimi kumpánmi na jedno čapované. Vandam sa snaží urobiť dojem na Lucku, ktorá v miestnom pohostinstve čapuje pivo. Často a rád sa s kadekým pobije. Je znalcom vojenskej histórie. Má pocit, že svet smeruje k zániku a schyľuje sa k veľkej bitke. A preto cvičí, aby bol na túto poslednú rozhodujúcu bitku pripravený. A tiež k tomu vychováva Psycha, mladíka, s ktorým natiera strechy panelákov. Vandamovi kumpáni z krčmy ho prezývajú „národný hrdina“. Vraj dal vtedy v Novembri '89 na Národní tříde dejiny jednou ranou do pohybu. Film podľa rovnomennej knihy Jaroslava Rudiša, v hlavnej úlohe s Hynkom Čermákom, kombinuje dramatický príbeh s čiernym humorom.
Trailer k filmu:

 

DOLITTLE 
18., 19. 1. 2020 - 16:00

Príbeh výnimočného muža, pozoruhodného najmä tým, že si oveľa viac rozumel so zvieratami ako s ľuďmi. A to doslova. Náš doktor Dolittle avšak nie je nudný veterinár, ale stopercentný dobrodruh, po ktorého boku sa nudiť určite nebudete.
Trailer k filmu:

 

CATS 
18. 1. 2020 - 18:00


Dnes večer dostane jedna jediná mačka šancu prežiť nový život. Legendárny muzikál Cats sa dočkal filmového spracovania. Oscarový režisér Tom Hooper (Králova reč, Bedári) sa obklopil tými najlepšími hercami, spevákmi a tanečníkmi a sľubuje nezabudnuteľný divácky zážitok. Príbeh sa odohráva na legendárnom mačacom bále, ktorý sa odohráva raz ročne a jedna vybraná mačka na ňom vždy dostane šancu na nový život. Voľbu sprevádza tá najstaršia z nich, pravidlá pozná snáď len ona, ale všetci sa snažia, čo im schopnosti a sily stačia, aby sa práve oni stali tými vyvolenými.
Trailer k filmu:
 

 

PRÍLIŠ OSOBNÁ ZNÁMOSŤ
18. 1. 2020 - 20:00
19. 1. 2020 - 18:00

Film prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú, alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona (Tatiana Dyková) si nanovo buduje život po tom, čo sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu (Petra Hřebíčková) si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva (Eliška Balzerová) aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.Úsmevný, miestami dojímavý príbeh je dôkazom toho, že spôsobov lásky je toľko, koľko je ľudí na zemi. Že niekedy stačí málo, aby sa z kratochvíle vyvinul pevný vzťah, a ešte menej stačí na to, aby sa starostlivo vyskladané šťastie rozbilo na tisíc kúskov. Film o láske k mužom, k deťom, k sebe samým, o zodpovednosti za tých, ktorých milujeme, aj za tých, ktorí ich milovali pred nami. Film, v ktorom sa Slovenky nájdu.Tri ženy. Tri podoby lásky. Tri príbehy radosti i bolesti, šťastia aj smútku…Tvorcovia divácky úspešného filmu Všetko alebo nič, ktorý pred dvomi rokmi videlo v slovenských kinách 338 tisíc divákov, natočili komédiu Príliš osobná známosť podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej. Réžie filmu sa opäť ujala Marta Ferencová. České ženské trio v hlavných úlohách – Elišku Balzerovú, Tatianu Dykovú a Petru Hřebíčkovú – doplnia slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Marián Mitaš, Chorvát Janko Popović Volarić a srbskí herci Branislav Trifunović a Predrag Manojlović.
Trailer k filmu:

 

NA NOŽE
19. 1. 2020 - 20:00

Keď slávneho autora detektívok Harlana Thrombeyho (Christopher Plummer) nájdu mŕtveho v jeho sídle tesne po oslave 85. narodenín, na mieste činu sa záhadne objaví svojrázny a šarmantne neodbytný detektív Benoit Blanc (Daniel Craig). Postupne sa zoznamuje s členmi rozhádanej excentrickej rodiny aj s oddaným služobníctvom, aby rozmotal sieť dômyselne utkanú zo lží a poloprávd a vylovil z nej pravdu o smrti starého pána.
Trailer k filmu:

 

Viac informácií o programe nájdete na http://www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!