Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 19.11.2019 - 14:44  //  aktualizácia: 19.11.2019 - 15:53  //  zobrazené: 1764

Priateľský futbal policajtov a partnerských miest Šale

Dňa 15. novembra 2019 sa v Mestskej športovej hale v Šali stretli nadšenci futbalu. Uskutočnil sa tu už 22. ročník Medzinárodného futbalového turnaja ,,O pohár náčelníka Mestskej polície Šaľa." Futbalový turnaj slávnostne otvoril primátor Šale Jozef Belický a náčelník MsP v Šali Peter Krokavec. Otvorenia sa zúčastnila aj Helena Psotová, vedúca Kancelárie riaditeľa Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja, ďalej prednostka Okresného úradu v Šali Petronela Vižďáková, riaditeľ ORPZ v Šali Roman Révay a primátori a starostovia družobných miest, ako aj prednostka MsÚ v Šali Jana Nitrayová.

O získanie putovného pohára bojovali tento rok tímy z družobných miest mesta Šaľa z Maďarska, Českej republiky a Poľska. Domáce družstvo mesta Šaľa a MsP Šaľa si okrem miest Orosláň, Telč a Końskie, zmerali sily aj s družstvom spoločnosti Duslo, a. s., ORPZ v Šali a družstvom polície Orosláň. Prvýkrát sa turnaja zúčastnilo aj družstvo zo srbského mesta Báčska Palanka, s ktorým mesto Šaľa pripravuje uzatvorenie partnerstva. Nováčikovia skončili na siedmom mieste, ale popýšiť sa môžu najlepším hráčom turnaja, ktorým sa stal Marko Trivunovič.

Víťazom turnaja sa nakoniec stalo družstvo Duslo, a. s., ktorému sa tak podarilo obhájiť minuloročné prvenstvo. Strieborný pohár si po finálovom boji zaslúžil tím MsP Šaľa + Mesto Šaľa a tretie miesto obsadil tím ORPZ Šaľa. Najlepší strelec pochádza z tímu Duslo, a. s. Filip Kučera, ktorý na tomto turnaji skóroval so šiestimi gólmi a najlepším brankárom sa stal Timotej Fridrich z ORPZ Šaľa. Tento rok bola odovzdaná aj cena pre najlepšiu hráčku, ktorú si odniesla Viktória Erdélyi z Orosláňu.

1. miesto: Duslo, a. s.

2. miesto: MsP Šaľa + Mesto Šaľa

3. miesto: ORZP Šaľa

4. miesto: Mesto Telč

5. miesto: Mesto Końskie

6. miesto: Mesto Orosláň

7. miesto: Mesto Báčska Palanka

8. miesto: MsP Orosláň

(DH)