Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.09.2019 - 14:16  //  aktualizácia: 03.09.2019 - 14:18  //  zobrazené: 1054

Preplnený kontajner na Hollého ulici za „fialovým“ činžiakom

Včera, t.j. 02. 09. 2019 nebolo možné vyviesť polopodzemný kontajner na Hollého ulici pri parkovisku za fialovým činžiakom, z dôvodu jeho veľkej váhy. Do kontajnera je naložený stavebný odpad, na ktorý nie je dimenzovaný materiál zberného vreca a takisto s tým má problém aj vývozná technika.

Z uvedených dôvodov bude riešené vyprázdnenie tohto kontajnera  zajtra, t.j. v stredu. Ako náhradné riešenie bude dnes poobede na uvedené stojisko pristavený 1100 l kontajner, do ktorého obyvatelia môžu dočasne odkladať komunálny odpad.

Žiadame obyvateľov, aby do polopodzemných kontajnerov nevhadzovali stavebné odpady ani odpady, ktoré môžu mať ostré hrany (v polopodzermných kontajneroch boli pri vývozoch nájdené  sušiaky na prádlo, stočené kovové pletivá oplotenia, menšie skrinky, ostré dlhé tyče a pod.), nakoľko dochádza k poškodeniu zberného vreca. Naviac, môže dôjsť k zraneniu obslužného personálu pri vývoze odpadu. Podobný prípad sme riešili na Nivách, kedy bol takisto kontajner naplnený stavebným odpadom. Vrece sa pri dvíhaní samovoľne otvorilo a poranilo závozníka.

Drobné stavebné odpady ako aj veľkorozmerné odpady a elektroodpady patria na zberný dvor, ktorý je v tesnej blízkosti sídliska vo Veči.