Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 23.07.2020 - 09:44  //  aktualizácia: 23.07.2020 - 09:51  //  zobrazené: 2475

Prečítané leto

Naša knižnica sa už druhý rok zapája do projektu Prečítané leto s celoslovenskou pôsobnosťou. Zameriava sa na prázdninový útlm a snaží sa pomôcť deťom vyplniť voľný čas, pričom sa spája príjemné s užitočným. Podstatou projektu je priviesť deti ku knihám, vďaka zaujímavým témam, ktoré sa menia každý týždeň. Následne po prečítaní kníh deti môžu využiť svoju kreativitu a nakresliť, namaľovať alebo len napísať o knihe, téme, o hrdinoch z kníh, o čomkoľvek z toho, čo sa im v prečítanej knihe páčilo a odovzdať nám svoj výtvor v knižnici. K dispozícii budú brožúrky s témami a tipmi na knihy k danej téme konkrétneho týždňa, ako aj odporúčané knižky, ktoré sa k témam hodia a máme ich v našej knižnici. Deti si môžu vybrať, či sa zapoja len niektorý konkrétny týždeň, alebo sa budú zapájať počas celého leta. V každom prípade budú zaradené do súťaže, ktorá vyvrcholí vyhodnotením najkreatívnejších prác. Všetky odovzdané práce budú následne po skončení prázdnin zdobiť naše oddelenie pre deti a mládež. Už teraz sa na všetky deti a ich práce tešíme.

1. týždeň  O mestách

2.týždeň O drakoch

3.týždeň O dverách a oknách

4.týždeň O stromoch

5.týždeň O tichu – načúvaní

6.týždeň O kuchyni

7.týždeň O ostrovoch

8.týždeň O ponožkách

9.týždeň O knihách

V knižnici začala s príchodom leta opäť fungovať aj naša letná čitáreň, k dispozícii sú časopisy a knihy, ktoré vám pobyt v čitárni môžu spríjemniť.  

Interiér knižnice stále skrášľuje výstava nádherných obrazov Marcely Kisteleki Svrčkovej pod názvom „Z hĺbky duše!“.  Všetci ste srdečne vítaní.

V prípade, ak chcete byť o aktivitách v knižnici pravidelne informovaní, pridajte sa k fanúšikom na Facebooku  Šalianska knižnica Jána Johnanidesa. Všetky potrebné informácie ale nájdete aj na našom webovom sídle www.kniznica.sala.sk.

Mestská knižnica Jána Johanidesa v Šali