Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.02.2017 - 16:30  //  aktualizácia: 06.02.2017 - 17:11  //  zobrazené: 3331

Pracovný výjazd podpredsedu vlády SR v Šali

Primátor mesta Šaľa Jozef Belický informoval na prvom Zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2017, že naše mesto v najbližších dňoch opäť navštívi predseda vlády Slovenskej republiky. Ten sa síce z neodkladných pracovných povinností stretnutia zúčastniť nemohol, ale dnes 06. februára 2017 zavítal do Šale podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

Podpredseda vlády najprv navštívil Spojenú školu Nivy 2 v mestskej časti Veča, kde mal prednášku na tému informatizácie a digitalizácie súčasnosti. Ako o svojom programe informoval aj na tlačovej konferencii v priestoroch Mestského úradu v Šali, následne sa presunul do chemického podniku DUSLO, a.s., nášho najväčšieho zamestnávateľa. Peter Pellegrini na tlačovom brífingu informoval aj o podpore Úradu vlády k realizácii cestného obchvatu mesta Šaľa. Podľa svojich slov „Tento rok by mal byť tým, kedy sa začne výkup pozemkov pod obchvatom“. Ako dodal, tomu bude predchádzať spracovanie štúdie uskutočniteľnosti, čo by malo byť určite v priebehu roka 2017. Financovanie už samotnej výstavby obchvatu bude prostredníctvom štrukturálnych fondov alebo kombináciou aj finančných prostriedkov štátu. Na základe rozhovoru s primátorom a viceprimátorkou mesta Danicou Lehockou potvrdil aj záujem štátu odovzdať renesančný kaštieľ do majetku mesta a vyjadril sa aj k téme cudzincov pracujúcich na Slovensku a žijúcich nielen v Šali. Povedal, že im treba vytvoriť dôstojné podmienky na bývanie, avšak niekoľkokrát zdôraznil, že je dôležité, aby tu pracovali legálne. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky spolu s inšpekciou už podnikajú kroky na zamedzenie vzniku pracovného pomeru na základe turistických víz. Denisa Saková, štátna tajomníčka ministerstva vnútra SR sa vyjadrila k chodu Okresného úradu v Šali, kde pozdvihla aj fungovanie klientského centra. Primátor mesta Šaľa spomenul aj podporu podpredsedu vlády k výstavbe nájomných bytov v Šali. Po zodpovedaní všetkých otázok sa predstavitelia Úradu vlády, mesta Šaľa a okresného úradu presunuli opäť na krátky rozhovor do kancelárie primátora. Podpredsedovi vlády SR bolo zároveň odovzdané aj oficiálne memorandum mesta Šaľa.

Počas významnej návštevy vedenie mesta prediskutovalo najdôležitejšie témy týkajúce sa Šale a jej obyvateľov a dostalo podporu k takým významným investíciám, ako je obchvat mesta alebo nájomné byty.

 

Program pracovného výjazdu podpredsedu vlády SR Petra Pellegriniho v okrese Šaľa v pondelok 06. februára 2017:

  • 10.00 h: Šaľa, Spojená školy Nivy 2 - prednáška pre študentov
  • 11.30 h: Šaľa, Duslo, a. s.- stretnutie s vedením spoločnosti, prehliadka výrobných priestorov
  • 12.45 h: Vlčany, JAV-AKC, s. r. o. - stretnutie s vedením spoločnosti, prehliadka výrobných priestorov
  • 14.40 h: Šaľa, Mestský úrad, Nám. Sv. Trojice 7 - stretnutie s vedením mesta
  • 15.00 h: Šaľa, Mestský úrad, Nám. Sv. Trojice 7 - tlačová konferencia

 

(alx)

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/