Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.09.2015 - 12:08  //  aktualizácia: 16.09.2015 - 13:26  //  zobrazené: 974

Práca v novom domove dôchodcov

V súvislosti s Domovom dôchodcov na Nešporovej ulici, ktorý má byť hotový do konca októbra, sa viacerí pýtali na pracovné možnosti. Rozšírila sa informácia, že inštitúcia bude spadať pod Organizáciu sociálnej starostlivosti (OSS). Táto informácia je mylná. Spomínaný domov dôchodcov nebude patriť pod OSS. Poslanci budú budúci štvrtok rozhodovať o zriadení rozpočtovej organizácie „Domov dôchodcov v Šali“. To znamená, že až potom, keď sa zriadi a teda bude mať právnu subjektivitu, sa budú môcť ľudia uchádzať o pracovné miesta v tejto inštitúcii. Právna subjektivita je potrebná aj preto, aby sa toto zariadenie pre seniorov mohlo zapísať do registra poskytovateľov sociálnych služieb Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Po zriadení rozpočtovej organizácie zverejníme kontaktné údaje, ktoré budú slúžiť aj pre záujemcov o prácu.

Právna subjektivita súčasne vytvára predpoklad pre zapísanie do registra poskytovateľov sociálnych služieb NSK a následnej oprávnenosti predloženia žiadosti o poskytnutie účelovej dotácie z rozpočtovej kapitoly Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky na financovanie prevádzky Domova dôchodcov.

Po schválení zriadenia rozpočtovej organizácie jej bude cez ŠÚSR pridelené IČO a bude vypracovaná žiadosť o zápis do registra poskytovateľov sociálnych služieb NSK.

Výstavba domova dôchodcov je spolufinancovaná z prostriedkov EÚ.