Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 21.04.2017 - 13:56  //  aktualizácia: 21.04.2017 - 14:24  //  zobrazené: 2562

Pozvánka: Dojčenie ako súčasť zdravia matky

Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa matiek sme v rámci projektu „Dojčiť je IN-Kampaň za zdravšiu generáciu“ pripravili besedu s názvom „Deň zdravých matiek“. V Mestskej knižnici Jána Johanidesa posvietime na to, ako to je vlastne s dojčením z pohľadu zdravia matky. Dojčenie, obzvlášť dlhodobé dojčenie sa často prezentuje, ako niečo, čo nadmerne zaťažuje organizmus matky. Pritom práve opak je pravdou.

Vedeli ste napríklad, že dojčenie je na prvom mieste v prevencii rakoviny prsníkov a ženských orgánov? A to, že pomáha predchádzať osteoporóze, znižuje potrebu inzulínu diabetičky? Matky by mali dojčiť nielen v záujme zdravia svojich detí, ale aj v záujme vlastného zdravia – fyzického aj psychického.

V rámci stretnutia sa dozviete zaujímavé informácie napríklad aj o tom, či a ako sa môže matka liečiť počas dojčenia, prečo by malo byť dojčenie vnímané ako úžasný a prirodzený nástroj na uľahčenie starostlivosti o dieťa, reguláciu plodnosti či skrátenie času zotavovania po pôrode. Vaše otázky zodpovie odborníčka, Mgr.Denisa Hajdúková, certifikovaná poradkyňa pri dojčení, ktorá pred rokmi ako prvá na Slovensku založila firmu na poradenstvo a pomoc dojčiacim mamičkám a vedie podpornú skupinu dojčiacich matiek v Šali.

03. mája 2017 o 16:00 v Mestskej knižnici Jána Johanidesa v Šali

Milí páni, pozvite aj tehotné a dojčiace mamičky z vašej rodiny, alebo okolia. Bude to milou a užitočnou pozornosťou ku kvetinke, ktoré im venujete ku Dňu matiek.

Tešíme sa na stretnutie s Vami.

Katarína Brňáková
Koordinátorka projektu pre SR a Maďarsko
Dojčiť je IN – Kampaň za zdravšiu generáciu
katka@dojcimvpohode.sk
www.dojcimvpohode.sk/den-zdravych-matiek-sala
www.facebook.com/DojcitJeIn

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Mgr. Denisa Hajdúková – poradkyňa pri dojčení a Katarína Brňáková – Koordinátorka projektu „Dojčiť je IN“

Prílohy

POZVANKA_PLAGAT

(png - 2.85 MB)