Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.03.2020 - 12:57  //  aktualizácia: 18.03.2020 - 13:38  //  zobrazené: 3339

POZOR! Ďalšie opatrenia mesta Šaľa.

Mesto Šaľa prijalo ďalšie opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Okrem opatrení, o ktorých mesto informovalo ešte 9. marca 2020 na uvedenom linku https://sala.sk/clanok/sala-prijala-opatrenia-na-zamedzenie-sirenia-ochorenia-covid-19 a okrem opatrení, ktoré vyplývajú z rozhodnutia vlády SR, sa pristúpilo k ďalším krokom.

Zatvorené ihriská a športoviská

V našom meste budú zatvorené všetky detské ihriská, ktoré je možné zamknúť. Pri ihriskách, ktoré nemajú oplotenie Vás dôrazne žiadame, aby ste ich v rámci Vašej bezpečnosti nenavštevovali. Okrem toho, bude zatvorený zimný štadión a športová hala. Zatvorená je aj Mestská knižnica Jána Johanidesa.

Obmedzená prevádzka na cintorínoch

V týchto dňoch obmedzíme prevádzku na cintorínoch. Upozorňujeme občanov, že v prípade pohrebov sa budete môcť so svojimi blízkymi rozlúčiť len vonku pri hrobe, aby sme tak zamedzili veľkému počtu ľudí v miestnosti. 

Ruší sa jarné upratovanie

Upozorňujeme občanov, že sa ruší jarné upratovanie v Šali, ktorého prvý termín sa mal uskutočniť už tento piatok 20. marca 2020. Kedy sa uskutoční náhradný termín Vás budeme ešte informovať.

Ruší sa MsZ, zasadnutia komisií a výborov

Ruší sa Mestské zastupiteľstvo v Šali, ktoré sa malo uskutočniť budúci štvrtok 26. marca 2020. Nebudú sa konať ani žiadne zasadnutia komisií, či výborov.

Služba mediátorky nebude k dispozícii

Mnohí obyvatelia Šale sú zvyknutí na službu mediátorky, ktorá svoje poradenstvo poskytuje Šaľanom každú stredu. Tieto služby momentálne na Mestskom úrade v Šali taktiež nebudú prebiehať.

Ulice mesta Šaľa pravidelne monitoruje mestská polícia. Upozorňujeme obyvateľov, aby do MHD vstupovali len s rúškom alebo šatkou, aby sa túto vec, ktorá je v týchto dňoch súčasťou nášho odevu, nehanbili kdekoľvek nosiť. Zároveň všetkých ešte raz žiadame, že aj napriek tomu, že nás slnko láka užiť si slnečné lúče, vydržme to a ostaňme doma. Úrady a obchody sa snažte navštíviť len v nevyhnutných prípadoch.

O rôznych aktualizáciách Vás budeme priebežne informovať.

(DH)