Domov   >  Kultúra
publikované: 02.05.2016 - 09:21  //  aktualizácia: 05.05.2016 - 08:52  //  zobrazené: 5677

Večania sa môžu tešiť na skvelú zábavu

Večianske slávnosti sú tento rok naplánované na víkend 13. - 15.mája. Uskutočnia sa, tak ako vlani, na parkovisku pri Tescu. (Presný časový harmonogram vystupujúcich nájdete aj na plagátoch pod článkom.)

PIATOK, 13.mája 2016

Obľúbené podujatie odštartujú o 14:00h hostia z Ruska - skupina "Zabava", ktorú tvoria Rudneva Tatiana, Dmitrieva Leila, Zhvankova Ekaterina, Lebedeva Evgenia. Postupne svoje vystúpenia predvedú žiaci z večianskych škol (aj z materskej školy) Spevácky zbor Večania či Spevácky krúžok z Trnovca nad Váhom. O 17:40h by na pódiu malo vystúpiť, šalianskemu publiku dobre známe, TRIO MIKOVCI. O hodinu neskôr (18:40) uvidíme Mažoretky ALEXA zo Šamorína. Kolektív je známy prepracovanými choreografiami. Tesne pred 19:00h slávnosti oficiálne otvorí Jozef Belický, primátor mesta. O 20-tej hodine sa môžeme tešiť na ČAROVNÉ OSTROHY v programe "Rockom krokom alebo folklór natvrdo". Čarovné ostrohy sú považované za zakladateľov folklórnej moderny a sú zoskupením, ktoré reprezentuje slovenský netradičný folklór doma i v zahraničí. Milovníci Karla Gotta si prídu na svoje pri vystúpení "KAREL GOTT COVER BAND". Piatkový program ukončí Farkas Band. Na pódium sa dostanú cca o 23:00h.

SOBOTA, 14.mája 2016

Deti sa môžu tešiť na Divadelný súbor Materinky od 15:00h, neskôr na folklórne súbory Šaľanček a Šaľan. O 16,30h bude program pokračovať v tanečnom rytme. Na pódiu uvidíme šaliansky Tanečný klub Jumping. V tanečnom duchu bude aj vystúpenie Filipa Jankoviča. To je naplánované na 18:50h. Tento tanečník predvedie svoju "Heel show" - nový, komerčný, tanečný štýl, ktorý kombinuje prvky mnohých ďalších štýlov. Po tomto, nepochybne zaujímavom vystúpení, bude o 21:30h nasledovať vystúpenie jedného z najznámejších slovenských hip-hoperov MAJKA SPIRITA. Večianskemu publiku sa po jeho boku predstaví aj DJ Grimaso. Po ich vystúpení program zavŕši skupina skupina CLUB 84.

Deti aj rodičia sa môžu tešiť na sprievodné podujatia, ako napríklad Tvorivé dielničky, alebo "Chodúliarov"

NEDEĽA, 15.mája 2016

Nedeľňajší program bude pokračovať v Pribinovom parku pred Spoločnekým domom, kde sa uskutoční Hodová slávnosť. Začiatok je naplánovaný na 14:15h. Po príhovore môžu Večania sledovať Detský folklórny súbor Važinka zo Šoporne, spevácky súbor Važinkár aj s ľudovou hudbou Muzička. Dobrú náladu umocní súbor Pustokerčanka. Deti i milovníkov zvierat potešia o 16-tej hodine tancujúce psy. O pol hodinu neskôr bude obecentsvo zabávať Robi duo. Pre deti organizátori pripravili rôzne atrakcie. Chýbať nebudú ani stánky s občerstvením.

-miro.demín-

fotografie v galérii sú z roku 2015, foto: MsKS