Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.03.2019 - 15:00  //  aktualizácia: 26.03.2019 - 15:10  //  zobrazené: 3094

Poznáme mená naj športovcov mesta a okresu!

Hádzaná či futbal sú neodmysliteľnou súčasťou života nášho mesta a okresu. Okrem týchto športov sa však môžeme pýšiť aj s úspešnými plavcami, kulturistami, voltižérmi, kolkármi, strelcami, atlétmi, stolnotenistami, dokonca sa oceneniu mohli tešiť aj krasokorčuliarky. Ocenenie si prevzal aj známy kulturista zo Šale Erik Tóth, ktorý sa stal hrdým nositeľom aj titulu najlepší športovec Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Mesto Šaľa spolu s Asociáciou telovýchovných jednôt a klubov okresu a mesta Šaľa každoročne vyhlasujú najúspešnejších športovcov, trénerov a funkcionárov za uplynulý rok. Inak tomu nebolo ani tento rok. Takmer 80 talentovaných ľudí alebo družstiev si prevzalo zaslúženú cenu. „Môžeme byť hrdí, že naši Šaľania, ľudia z regiónu dosiahli skvelé športové výsledky. Hrdíme sa preto, lebo ich obdivujeme. Športu nestačí len fyzická kondícia a talent, disciplína. Šport si vyžaduje nezlomnú vôľu. Toto je to, čo obdivujeme na tých ľuďoch. Títo ľudia reprezentujú svoju rodinu, trénerov, ale aj náš región. Je dôležité vytvárať na športovanie podmienky. Som rád, že z rozpočtu mesta môžeme dávať peniaze na to, aby deti mali možnosť športovať,“ prihovoril sa primátor Šale Jozef Belický počas slávnostného večera. Na pódium si prišiel prevziať ocenenie aj známy kulturista zo Šale, Erik Tóth, ktorý žne úspechy aj za hranica Slovenska a Európy. Stal sa absolútnym majstrom sveta asociácie INBA. „Naturálnej kulturistike sa venujem už 16 rokov. Som rád, že hoci som sa dva roky tým súťažiam až tak nevenoval, prišiel dobrý come back. Veľmi ma potešilo, keď ma kontaktovali, aby som si prišiel prevziať cenu,“ povedal. Zároveň je nositeľom titulu Najlepší športovec Nitrianskeho kraja. Erik sa momentálne svedomite pripravuje na majstrovstvá Slovenska a sveta. „Musím sa zaprieť a odolať všetkým tým dobrotám, ktoré mi ponúka rodina a ostatní. Zvládam to, už som schudol 9 kíl,“ dodal s úsmevom.

Podľa predsedu OATJK Šaľa Ľudovíta Marinčáka sa snažia každý rok všimnúť si šikovnosť športovcov v rôznych disciplínach a to nie len na mestskej úrovni. „Nezameriavame sa len na tých naj-naj, pretože to by boli vždy tí istí ľudia. Berieme do toho nášho záberu aj z vyšších súťaží. Čiže z okresných a krajských súťaží. 70% ocenených je zo šalianskych klubov, približne 30% z okolitých obcí. Oceňujeme od kategórie mladších žiakov, neoceňujeme prípravky,“ priblížil Marinčák.

Ocenenia si prevzali športovci vo viacerých kategóriách – dospelí a juniori (kolektívy), dospelí a juniori (jednotlivci), mládež (kolektívy), mládež (jednotlivci), tréneri, funkcionári, osobitné ocenenia. Veľký potlesk zožali aj westernoví jazdci z jazdeckého klubu v Trnovec nad Váhom či Dlhej nad Váhom. Na pódiu nechýbali karatisti či stolnotenisti. Ocenení boli aj funkcionári a tréneri, medzi osobitnými oceneniami bola udelená cena in memoriam Rudolfovi Ritterovi za jeho aktívnu činnosť v rámci hádzanej.

Program počas slávnostného večera spestrili svojím vystúpením deti z folklórneho súboru Šaľanček a Taekwon-Do Academy Slovakia, Šaľa.

 

V prílohe nájdete celý zoznam ocenených. 

 

(ek, foto: Rebeka Čopáková)

Prílohy

5

(pdf - 684.61 kB)
2

(pdf - 478.97 kB)
3

(pdf - 460.45 kB)
1

(pdf - 454.31 kB)
4

(pdf - 402.63 kB)