Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 31.10.2016 - 17:09  //  aktualizácia: 02.11.2016 - 09:58  //  zobrazené: 2035

Šaľanom pomohli potravinové a hygienické balíčky

Farská charita sv. Jozefa z Nových Zámkov v súčinnosti s mestom Šaľa rozdávala pre našich občanov potravinové balíčky. Tie dostali poberatelia pomoci v hmotnej núdzi. Predovšetkým rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej núdzi obdržali tentokrát aj hygienický balíček. 

Pracovníčky sociálneho referátu MsÚ v Šali osobne, na základe výberu Ústredia PSVR, rozdali dotknutým obyvateľom informácie o vyzdvihnutí balíčkov. Pre tie si mohli obyvatelia prísť v piatok 28. októbra v dopoludňajších hodinách.

V potravinovom balíčku si obyvatelia našli základné potraviny, ako cestoviny, ryžu, fazuľu, hrach, šošovicu, múku, ale aj konzervy či instantné polievky. Niektorí dostali aj hygienický balíček so zubnými kefkami, pastou, mydlom a šampónom.

Rozdávanie takýchto balíčkov je hradené z fondu Európskej únie a je jedným z opatrení, ktoré pomôžu ľuďom na Slovensku v ťažkej životnej situácii. Pomoc je súčasťou Operačného programu pre potravinovú a základnú materiálnu pomoc na roky 2014-2020, ktorý schválila Európska komisia koncom roku 2014. Bližšie informácie nájdete na stránke Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.

 

(alx)