Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.12.2018 - 15:28  //  aktualizácia: 05.12.2018 - 16:28  //  zobrazené: 1334

Poslanci a primátor zložili sľub

21 poslancov a staronový primátor Jozef Belický zložili sľub, že svoju prácu budú vykonávať podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Na ustanovujúcom zasadnutí zastupiteľstva si všetci prevzali osvedčenie o zvolení do mestského zastupiteľstva. Prioritou primátora bude dokončenie projektov z predchádzajúceho volebného obdobia a má aj ďalšie vízie. Poslancov vyzýva ku konštruktívnej spolupráci.

V úvode svojho príhovoru sa primátor poďakoval predchádzajúcemu poslaneckému zboru za ich prácu. Poslanci podľa slov primátora investovali svoj čas a schopnosti do rozvoja tohto mesta. Zároveň zablahoželal každému, kto získal v novembrových voľbách podporu od svojich voličov. „Štyri roky sú krátky čas na veľké ciele. Ale už v minulom volebnom období sme začali projekty, ktoré smerujú k tomu, aby sme z nášho mesta vytvorili dobré miesto na život. Aby sme tu v Šali boli doma. Verím, že v nich budeme pokračovať. Za štyri roky sa nedá stihnúť všetko. Ale určite sa dá stihnúť jedno: nesklamať verejnosť mesta Šaľa,“ prihovoril sa primátor k poslancom.

Do poslaneckých lavíc zasadlo 15 staronových poslancov a 6 „nováčikov“: Peter Szalay, Mária Farkašová, Tomáš Mészáros, Slavomír Kališ, Anna Torišková a Dominika Jarošová. V zastupiteľstve je v súčasnosti 16 mužov a 5 žien.

Poslanci sa po zložení sľubu zoznámili s hlasovacím zariadením a pokračovali v pracovnom rokovaní. Zvolili sobášiacich a tiež predsedov jednotlivých komisií. O tom, kto sa stal šéfom jednotlivých komisií, sa dočítate v ďalšom článku.

 

(ek)