Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.04.2020 - 13:25  //  aktualizácia: 07.04.2020 - 13:30  //  zobrazené: 1628

Ponuka miestneho občianskeho združenia smeruje k rizikovým skupinám

Miestne občianske združenie, ktoré ponúka terénnou sociálnou službou v meste a okrese Šaľa spoluprácu občanom v čase pandémie, svojim programom usiluje o znižovanie rizík ohrozovania obyvateľstva. Sociálna služba je poskytovaná ZDARMA. 

Dôchodcovia, imobilní občania, osoby so zdravotnými problémami alebo osoby v karanténe, môžu požiadať o zabezpečenie nákupu potravín, liekov, alebo iného tovaru z prevádzok predajní - bez obmedzenia.

Osoby, alebo rodiny, ktoré majú iný problém, ktoré sa z dôvodu Covid-19 dostali do krízovej životnej situácie alebo do mimoriadne nepriaznivej sociálnej situácie a sú bez akéhokoľvek príjmu, bez nároku na dávky v nezamestnanosti, alebo iné dávky, sa môžu na zamestnankyňu sociálnej služby Komunitné centrum obrátiť so žiadosťou o spoluprácu pri podaní žiadosti o dotáciu z Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR.

Občianske združenie realizuje súčasne aj osvetovú aktivitu Chráň seba, ochrániš aj nás - dobrovoľníčky OZ Optima Status šijú rúška pre osoby, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii a posúvajú ich ZDARMA, formou letákov a pohovorom o tom, ako sa chrániť pred nákazou a usilujú sa o zvyšovanie ochrany občanov.

Materiálnou zbierkou, ktorú združenie realizuje, bude podporovať osoby, alebo rodiny, ktoré sa ocitnú v akútnej existenčnej kríze.

Pridať sa môže aj verejnosť, na výber je viacero možností. Nám sa páči najviac spôsob - PODAJ ĎALEJ DOBRÝ SKUTOK - vymeniť možno rúško ZDARMA za niečo, čo pomôže iným - potraviny, hygienické prostriedky, alebo voľnopredajný zdravotnícky materiál. 

Občianske združenie má svoju stránku na facebooku, ale aj vlastnú webovú stránku: www.optimastatus.sk, kde sa dozviete mnoho užitočných informácií, ale aj kontakty na združenie.

Pre potrebu občanov, ktorí nefungujú na sociálnych sieťach, alebo internete uvádzame telefonický kontakt na združenie: 0944 502 071.

Sociálna služba Komunitné centrum je poskytovaná združením len od marca 2020, ale má už pozitívne odozvy na vlastnú prácu. 

Spolupracuje s ďalšími združeniami a organizáciami a usiluje o vytvorenie efektívnej záchrannej sociálnej siete. 

Pracovníčky a dobrovoľníčky OZ poznáte podľa rúška s logom OZ Optima Status, ktoré vidíte na obrázkoch nižšie.

Renáta Zelezníková

odborná garantka Komunitného centra