Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 16.02.2017 - 10:58  //  aktualizácia: 20.02.2017 - 11:18  //  zobrazené: 2854

Polícia upozorňuje na podvodníkov v Nitrianskom kraji

 

V súvislosti s vtáčou chrípkou sa objavili nové prípady podvodníkov. Po domoch chodia falošní kontrolóri hydiny. Pod zámienkou vtáčej chrípky vyhľadávajú najmä seniorov, ktorým chcú "akože" skontrolovať domácu hydinu. Takýto prípad sa tento týždeň stal aj v susednom okrese Nové Zámky. Keďže sa vtáčia chrípka objavila aj v našom meste, chceme na podvodníkov upozorniť aj my. Prečítajte si, akým spôsobom oklamali staršiu ženu.

75 ročnej dôchodkyni v obci Komoča zabúchali na bránu dve neznáme osoby. Pred domom stá neznámy muž a žena, ktorá jej povedala, že ich poslali z Obecného úradu za účelom kontroly hydiny, nakoľko v okrese zúri vtáčia chrípka. Dôverčivá pani ich vpustila do domu, kde jej porozprávali, že budú chodiť po celej dedine. Po chvíľke vyšla dôchodkyňa s mužom, na dvor, kde tvrdil, že so zariadením premeria dvor. Neznáma žena zatiaľ zostala v dome sama. Keď sa vrátili dnu domáca pani si nič podozrivé nevšimla a v tej chvíli jej nenapadlo, že niečo nie je v poriadku. Až na druhý deň keď otvorila skriňu zistila, že jej chýba obálka v ktorej mala viac ako 1 100,-€.

Podľa popisu poškodenej mohol byť muž vo veku asi 35- 45 rokov, vysoký asi 175 cm. Oblečenú mal tmavú vetrovku. Žena mohla mať asi 40-45 rokov vysoká asi 170 cm. Oblečený mala sivý kabát a na hlave čiapku. Obaja hovorili po maďarsky.

"Aj tento prípad je dôkazom toho, že zlodeji a podvodníci si vždy nájdu spôsob ako vás oklamať. Preto je veľmi dôležité, aby ste pri komunikácii s cudzími ľuďmi boli opatrní a za žiadnych okolností ich nevpúšťali do svojich príbytkov." - povedala Božena Bruchterová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre

Policajná vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

-m.dem- 

titulná fotografia je ilustračná