Domov   >  Kino
publikované: 01.06.2020 - 08:59  //  aktualizácia: 01.06.2020 - 11:52  //  zobrazené: 3339

OTVÁRAME!

"Brány" nášho kina sa otvoria už v túto stredu!
Opatrenia, ktoré boli vydané vládou SR na zabránenie šíreniu vírusu COVID-19 sa pomaly uvoľňuju, a tak aj naše kino môže znovu obnoviť svoju prevádzku za dodržania nariadených hygienických opatrení:

  • Vstup a pobyt v kine je dovolený len s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka).

  • Pred zakúpením si vstupenky je treba si vydezinfikovať ruky.

  • V budove DK, pri pokladni, vo foyeri aj priamo v kinosále je treba  dodržiavať minimálne dvojmetrové rozostupy.

  • Obmedzenie predaja vstupeniek tak, aby boli dodržané dvojmetrové odstupy medzi sediacimi divákmi.

  • Dve, alebo viac sedadiel vedľa seba môžu byť predané iba na požiadanie a to pre rodinných príslušníkov alebo pre partnerov.

  • Odstránenie miest na sedenie v priestoroch foyer. Po zakúpení vstupenky je potrebné zaujať miesto v sále.

  • Zakazuje sa konzumácia pokrmov alebo nápojov v priestoroch kina.

Aby sme boli schopní dodržať nariadenia, nateraz budeme premietať len jedenkrát denne a piatky budú vyhradené detskému premietaniu o 18tej.
Tiež zatiaľ nebudeme spúšťať online predaj vstupeniek do kina. Vstupenky si budú môcť diváci kúpiť len v pokladni DK Šaľa. 
Keďže sa kvôli dodržaniu dvojmetrových odstupov medzi jednotlivými divákmi výrazne zníži aj kapacita kinosály, odporúčame divákom prísť do pokladne Kina DK Šaľa v dostatočnom predstihu. Pokladňa kina je otvorená vždy hodinu pred premietaním.

A čo sme teda pre vás tento týždeň pripravili? 

 

3. 6. 2020 - 20:00
CHLAP NA STRIEDAČKU

Pätnásť rokov vydatá Zuzana jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Teda skôr ho postavia pred hotovú vec. Čo sa zdá všetkým zo začiatku ako perfektný plán, kedy je Jirka jeden týždeň s manželkou, druhý týždeň s milenkou, sa nakoniec môže stať pre všetkých nočnou morou.
Trailer k filmu:
 

 

4. 6. 2020 - 20:00
RADIOACTIVE

Neuveriteľný, no skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne - Marie Curie-Sklodowskej. Narodila sa v Poľsku. Jej túžba po vyššom vedeckom vzdelaní ju privedie do Paríža , kde dokázala získať doktorát na parížskej Sorbonne. Tu sa zoznamuje so svojim manželom a životnou láskou fyzikom Pierrom Curiem. V šťastnom manželstve vychováva dve dcéry. Zároveň v biednych podmienkach drevenej kôlne, s deravou strechou - honosne nazvanej laboratórium , znáša výpary, žiarenie, pred ktorým sa nechráni a kde celé hodiny mieša železnou tyčou vriacu masu- sa jej podarí získať decigram čistého rádia. Úspech sa dostaví v roku 1902. Týmto objavom rádia navždy zmenila tvár vedy. V roku 1903 tento pár spoločne získal Nobelovu cenu za fyziku za svoj objav, vďaka čomu sa Maria stala prvou ženou, ktorá získala takúto cenu. Zo smrti svojho milovaného Pierra sa dlho nevedela spamätať. Stálym útočiskom sa stala práca v laboratóriu a tá jej priniesla druhú Nobelovu cenu za chémiu. Objavila rádium, ktoré malo liečiť a slúžiť ľudstvu. Ale práve ľudstvo, ako sa to v histórii stáva, tento geniálny objav zneužilo. Chvalabohu, Marie Curie sa Hirošimy a Černobylu nedožila... 
Trailer k filmu:

 

5. 6. 2020 - 18:00
VPRED

Film VPRED nás zavedie do sveta fantázie, kde sa predstavia dvaja elfský bratia, ktorí sa vydávajú na výpravu, aby zistili či ešte vo svete existuje niečo magické.
Novinka núka príbeh o dvoch bratoch už na prahu dospelosti. Žijú s mamou a sú elfovia, ktorých otec zomrel skoro. Mladší  Ian tatka poriadne ani nepoznal: aspoň jeho brat Barley mu ho občas pripomenie. Ian je skromný, utiahnutý a nevie si zohnať ani kamošov na narodeninovú oslavu. Od mamy dostane záhadný darček: kúzelnú palicu po tatkovi, s ktorou by ho mohol aspoň na jeden deň oživiť. Magický pokus vyjde na 50 percent: Ian prinesie do nášho sveta spodnú polovicu tela: nohy a pás, tá vrchná chýba. Brat Barley je presvedčený, že ak nájdu ďalší kameň Phoenixa, mohli by v kúzle pokračovať. Tak sa vydajú na výpravu v rachotine: plachý Ian sa počas rozmanitých nebezpečenstiev začne osmeľovať k nevídaným kúskom a Barley môže konečne aplikovať schopnosti z načítaných legiend i odohraných hier.
Trailer k filmu:
 

 

6. 6. 2020 - 20:00
BLOODSHOT

Vin Diesel sa v akčnom thrilleri podľa úspešného komiksu predstaví ako BLOODSHOT - supervojak, ktorý je vďaka armáde nanobotov v jeho žilách prakticky neporaziteľný. Ako sa však zachová, keď zistí, že spoločnosť, ktorá ho vytvorila, mu vyrába falošné spomienky a využíva ho ako zbraň?
Trailer k filmu:
 

 

7. 6. 2020 - 20:00
NEVIDITEĽNÝ

Držiteľka ceny Emmy Elisabeth Moss ( My, Príbeh služobnej) hrá Hlavnú rolu v príbehu o posadnutosti , ktorý sa inšpiroval klasickým monštrom filmového štúdia Univerzal. Cecilia Kass (Elisabeth Moss) uviazla v nebezpečnom vzťahu s bohatým brilantným vedcom, ktorý ju kontroluje na každom kroku . Až s pomocou rodiny a priateľov sa jej z jeho „zajatie“ podarí uniknúť. Jej ex naviac krátko po tom spácha samovraždu a pomerne prekvapivo práve Cecilii odkáže veľkou časť svojho majetku. Tá však začne mat hneď pocit že jeho smrť mohla byť fingovaná. Dôvodom je séria ťažko vysvetliteľných udalostí...
Trailer k filmu:
 

Všetko dôležité nájdete na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!