Domov   >  Kino
publikované: 06.03.2019 - 08:30  //  aktualizácia: 06.03.2019 - 10:53  //  zobrazené: 1672

Oscarový Green Book prichádza do kín!!

http://kino.sala.skOscary za rok 2018 sú rozdané a víťazom v kategórii najlepší film sa stala snímka Green Book, ktorú šalianske kino prinesie hneď v deň jej slovenskej premiéry. Nenechajte si ujsť tento film, ktorý si okrem ceny za najlepší film, odniesol aj sošku za najlepší pôvodný scenár a Mahershala Ali získal cenu za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe.

Ale tento týždeň je plný zaujímavých filmových noviniek, ktoré uvedie naše kino, tak pozorne čítajte, aby vám žiadna z nich neušla! 

 

ČO SME KOMU ZASE UROBILI?
6. 3. 2019 (streda) - 20:00

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj správny malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Ich štyria švagrovia Rachid, David, Chao a Charles sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ale ako k tomu prídu práve Cloude a Marie Verneuilovi? Ich obavy, že sa z ich blízkosti rozbehnú po celom svete dcéry aj vnúčatá, ich vedie k vymýšľaniu najrôznejších dôvodov ako ich vo Francúzsku všetkých udržať. A to najlepšie tak, že im dokážu, že Francúzsko je tou najúžasnejšou krajinou na svete. A to aj napriek tomu, že na ňu obaja do tejto chvíle s veľkou chuťou nadávali.
Trailer k filmu:

 

GREEN BOOK
7. 3. 2019 (štvrtok) - 20:00
9. 3. 2019 (sobota) - 17:30

Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu.
Trailer k filmu:

 

PSIE VELIČENSTVO
8. 3. 2019 (piatok) - 17:30
9. 3. 2019 (sobota) - 15:30
10. 3. 2019 (nedeľa) - 16:00

Rex je najobľúbenejším psíkom v britskom kráľovskom paláci. Jedného dňa sa však stratí jeho psia láska. Rozhodne sa preto, že ju nájde a privedie naspäť. Opúšťa bezpečné zázemie kráľovských komnát a vydáva sa na dobrodružnú cestu . Za bránami paláca je život, ktorý dovtedy nepoznal. Túžba nájsť svoju stratenú lásku je silná a malý Rex to nevzdáva. Na svojej ceste objavuje nielen silu ozajstnej lásky a priateľstva, ale objaví najmä svoje naozajstné ja.
Trailer k filmu:

 

CAPTAIN MARVEL
8., 9., 10. 3. 2019 (piatok, sobota, nedeľa) - 20:00

Film Captain Marvel nás zavedie do 90-tych rokov, doteraz nezmapovaného obdobia marvelovského univerza. Sleduje príbeh Carol Danversovej, ktorá sa z obyčajnej pozemskej dievčiny stane jednou z najmocnejších bytostí vo vesmíre. Keď galaktická vojna medzi dvoma mimozemskými rasami zasiahne aj Zem, Carol sa s malou skupinou spojencov ocitá uprostred konfliktu. Nikto ešte netuší, že tieto udalosti zasiahnu aj do záverečného epického boja Avengers…
Trailer k filmu:

 

BOJOVNÍČKY SLNKA
10. 3. 2019 (nedeľa) - 18:00

Nominácia na Zlatú palmu Cannes 2018
Mladá právnička Bahar je na návšteve rodiny v Kurdistane. Pri útoku extrémistov zomiera jej manžel; ona sama a jej syn sa spolu s ďalšími ženami a deťmi stávajú rukojemníkmi islamistov. Niekoľko mesiacov po úspešnom úteku velí Bahar jednotke Bojovníčok slnka. Jej cieľom je dobyť mesto, kde ju postretla tragická udalosť, a získať späť svojho syna. Pri trojdennej ofenzíve ju sprevádza Mathilde, skúsená vojnová reportérka, ktorá sa zaoberá pohnutými osudmi kurdských bojovníčok a ich pevnými sesterskými putami. Film Bojovníčky slnka je sugestívnym pohľadom na hrdinstvo všedných ľudí vo vyhrotenej životnej situácii.
Trailer k filmu:

 

Viac info o vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.
Tešíme sa na vás!