Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 08.01.2019 - 13:11  //  aktualizácia: 08.01.2019 - 14:36  //  zobrazené: 2120

Onedlho sa začína zber vianočných stromčekov

Tak ako každý rok, mesto sa aj v tomto roku postará o zber vianočných stromčekov. V tomto roku ich ešte v januári odvezie mesto aj spred rodinných domov.

Sviatky sú za nami a viacerí sa pýtate, čo so symbolom Vianoc, so stromčekom. Stačí, ak ich v určenom termíne vyložíte ku kontajnerom alebo pred rodinný dom a mesto ich odvezie. Prosíme, nevhadzujte ich do kontajnerov na zmesový odpad, pretože tak nebudú môcť byť ekologicky spracované.

Dobrou správou pre obyvateľov rodinných domov v tomto roku je, že nebudú musieť čakať na prvý zber biologického odpadu tak ako tomu bolo predošlé roky. Stromčeky odvezú v rovnakom termíne ako zo sídlisk. V daných termínoch môžu obyvatelia rodinných domov vyložiť aj konáre z ovocných stromov či z viniča. K dispozícii budú dva vývozné termíny.

Termíny vývozov:

18. január 2019 – rodinné domy Veča a sídliská Šaľa a Veča

19. január 2019 – rodinné domy Šaľa

 

25. január 2019 - rodinné domy Veča a sídliská Šaľa a Veča

26. január 2019 - rodinné domy Šaľa

 

Prosíme obyvateľov, aby stromčeky riadne odzdobili, pretože niektoré poslúžia ako potrava pre zvieratká z neďalekej Detskej farmy Humanita. Zabudnuté ozdoby či háčiky z ozdôb môžu ich tráviacemu systému naozaj veľmi ublížiť.

Čo sa týka umelého vianočného stromčeka, väčšina z vás ho jednoducho zbalí a odloží do komory či pivnice, kde si počká do ďalšieho roka. Ak sa ho ale chcete už nadobro zbaviť, vedzte, že nepatrí do plastu. Väčšina umelých stromčekov totiž obsahuje aj iné časti, nie len umelé. Preto nie je vhodné vhadzovať ho do kontajnera, ktorý je určený na plast. Najlepším riešením je ich bezplatné odovzdanie na zbernom dvore vo Veči. Ten je otvorený od pondelka do piatka v čase od 9.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 14.00 hod.

 

(ek)

 

  • foto: archív MsÚ Šaľa